När Marcus Hellner har en ledig dag

Det är inte så ofta som jag har lediga dagar, det rullar såklart på med träning och resor nästan hela året. Men när jag väl har chansen att ha ett par ”fria” dagar så söker jag mig helst ut i naturen på olika sätt. Ibland med familjen och ibland med kompisar, det blir alltid roligare om man har några att dela det med. Under april har jag det som lugnast från träning och resor så då brukar det finnas tid till lite annat. Det är ju en grymt fint tid för skoter och skidåkning i fjällen, längre dagar och ofta soligt och fint. När vi är ute på en skotersväng blir det oftast helt obanat för att upptäcka nya vyer. Riktigt härlig känsla att se nya ställen och uppleva fina dagar. Skotern blir mer som ett verktyg än en lekmaskin. Efter en lång dag i skogs eller fjäll är det alltid fint att komma till stugan för lite god mat och kaffekok.

Jag försöker också ta med Tuva ut på tur. Hon är ju än så länge ganska liten så hon kanske inte uppskattar naturen lika mycket som jag, men hon verkar trivas med att åka pulka eller bara leka i snön. Turerna blir ju inte så avancerade, men jag tycker ändå att det är kul, man får ju uppleva miljön lite genom barnen. Oftast blir det en kortare sväng med skidpulka eller bärväska. Vi brukar ta med lite go matsäck som Tuva får bestämma. Brukar bli festis och kakor, sen gör vi eld så jag får lite kaffe.

Att va ledig är ju en sak som jag verkligen ser fram emot när jag slutar. Jag har så många intressen som jag inte hinner med och utflykter med familjen som inte kan bli av. Som skidåkare är man ofta närvarande hemma i vardagen, men har nästan aldrig en längre semester. Man blir expert på att ta vara på enstaka dagar, och det är ju bra!

Du hittar utrustning för barn och bärstolar här.

Kommentarer är avstängda.