Ortovox

Ortovox Piz Boval – vändbar jacka med ullfyllning

Ortovox

 

Ull är inte direkt ett nytt material när det gäller kläder. Men det är nog klart vanligast i underställ. Ortovox är inte mest kända för sina kläder utan mer för sina prylar inom snösäkerhet, trancievers, spadar, sonder och även skidryggsäckar.

Men Ortovox gör även kläder. Och en del av deras plagg har ull som isolerande material istället för mer normala dun eller syntet.

Jag har använt en jacka i deras serie Lightwool ett tag, Ortovox Piz Boval. Det är ett värmeplagg med lite fukttåligt yttertyg, hög krage och som sagt med ull som fyllning. Dessutom är jackan vändbar, och eftersom in och utsida är i olika färg får man i princip två jackor i samma :) In-och utsidan är dock inte identiska, på den i första hand tänkta utsidan är det tre fickor och på insidan bara en.

Jag gillar verkligen jackan, den är snygg och skön och gör jobbet bra. Det känns inte lika elakt att dra den över en saltvattennedstänkt torrdräkt eller snöig skaljacka och man behöver inte vara orolig för dun som klumpar ihop sig. Men den har inte lika stort loft som en dunjacka i samma vikt och isolerar alltså inte lika effektivt. Fast det är ju inte alltid man behöver maxvärme, ibland kan det vara andra saker som styr.

För fuktiga miljöer i kombination med att man önskar ett naturmaterial som fyllning är de här jackorna super. Dessutom tycker jag den är snygg! och herrmodellen finns dessutom i finfärgen orange!

Ortovox har även en del tröjor av mellanlagersmodell som ser mycket trevliga ut. Där har man också använt ullmaterial i kombination med syntet.

Läs mer om Ortovox Piz Boval eller Piz Bial som är damversionen. Kika på mer prylar från Ortovox eller Jackor i allmänhet.

Swisswool inside
Swisswool inside
Kommentarer är avstängda.