Outnorth Adventure Team kör VM i multisport

Outnorth Adventure Team ställer upp med ett lag i VM i adventure race som i år äger rum i Australien, några mil söder om Sydney. Det är ett non-stop race utan utomstående support. Laget ska navigera sig igenom 14 sträckor av varierande längd, terräng och disciplin. Trekking, cykling, paddling är huvuddelarna i adventure race men tävlingen kommer även innehålla andra saker som repmoment eller grottkrypning.

Förberedelserna har utgjorts av en flerdygnstävling på Nya Zeeland i våras samt europamästerskapen i adventure race som gick i Spanien i juli där laget kom på en stark 6:e plats efter 3,5 dygn ute på banan.

– Vi åker till VM med målsättningen att göra ett race där vi efteråt kan säga att vi gav allt och tog rätt beslut och bedömningar rakt igenom hela tävlingen. Hur långt det räcker i resultatlistan är väldigt svårt att säga då konkurrensen kommer vara otroligt tuff då världens bästa lag är samlade. Men vi har en bra lagkänsla och tar med allt positivt vi gjorde på EM så får vi se hur långt det tar oss, säger Christian Ericsson i laget.

Laget består av:
Christian Ericsson, Eksjö/Halmstad
Mårten Svensson, Jönköping
Cecilia Jessen, Skövde/Örebro
Jonas Andersson, Höör

Laget flyger till Australien den 2:e november. Tävlingen startar den 10:e november och beräknas ta mellan 5-7 dygn.

Mer info om tävlingen finns på http://www.xpd.com.au/index.htm där även en länk till liverapportering kommer finnas. Det finns även en facebooksida, https://www.facebook.com/geocentricoutdoors/?fref=ts

Bild: Från vänster till höger, Mårten, Cecilia, Jonas, Christian

Vi på Outnorth önskar stort lycka till!

Kommentarer är avstängda.