Outdoor Retailer i Salt Lake City

Det gäller ju att hänga med i svängen så i år flög tre utav oss på Outnorth (Jocke, Kajsa & Stefan) över till Outdoor Retailer i Salt Lake City, en stad som bland annat kan stoltsera med att ha arrangerat vinter-OS och som dessutom är själva ”huvudstaden” för mormonerna. Outdoor Retailer är däremot staternas motsvarighet till Europas Outdoor Messe i Friedrichshafen eller om ni hellre vill jämföra med InköpsDagar Outdoor i Edsviken, Sollentuna, Sverige. Det vill säga en leverantörsmässa för alla köpsugna återförsäljare. En stor sådan med massa prylar, konfektion och skor. Som vanligt när det gäller företeelser i USA så är de större och något vräkigare än vad vi svenskar (och vi är ju dessutom smålänningar) är vana vid. Som många gånger förr så toppar KEEN listan över snyggaste (mest vräkiga & stilfulla) monter, tätt följd av Cascade Designs (Therm-a-Rest, MSR, Platypus m.m).

1

2

3

SUP, Stand Up Paddling, är super hot over seas och nästan en hel mässhall ägnas åt ämnet. Kul! I sinom tid lär väl var och varannan svensk äga en SUP och vem vet, kanske får vi se lite gruppträning á la Susanne Lanefeldt på brädorna.

4

Vi beundrade och förundrades även över Bear Grylls SUP-modell (ett tält saknas på bilden). Kanske kan vi vänta några extra år till den versionen når Skandinavien, eller vad säger ni?

5

Vi har hittat några riktigt sjysta prylar som vi förhoppningsvis/förmodligen plockar med oss hem så att även ni kan ta del av godbitarna. Vad sägs om en gungstol för utomhusbruk? Gedigen, skön och någon form av hydraulik (möjligen pneumatik enligt Jocke) i bakändan i själva gunget. Kanske något tung och otymplig att ta med sig på vandringen eller i kajaken men för er som tycker om att ha bilen med på tältsemestern så blir det inga problem. Ett vattenreningsfilter som du kan skruva på direkt på flaskan och som väger nästan nada var ytterligare en åhh-vilken-bra-pryl-pryl. Dessutom återupptar Granite Gear sin produktion av Virga, i ny tappning med ett rejälare höftbälte. Virga 2 väger in på 540 gram och tar 54 liter. Det, ni!

6

7

Besöket i Thules monter var också en höjdare. För det första är de som jobbar där riktigt trevliga och för det andra tillverkar de riktigt trevliga prylar. Kajsa gick igång rejält på den stilrena cykelkorgen. Dessutom lanseras en cykelbarnstol till våren som enligt oss ser lovande ut. Och som vanligt när det gäller Thule så passar prylarna på alla sorters cyklar, samma princip som med takräckena med andra ord.

8-9abc

Till sist så får vi väl passa på att ge ett litet restaurangtips när vi ändå är i farten. Lucky 13. Ett hamburgerhak av rang. Klarar du av att äta en 800-grams burgare med allting på och till under timmen så bjuder restaurangen på maten samt ger dig 200 dollar. Klarar du av det under 17 min och 53 sek (nuvarande rekordet) kasserar du in 1000 dollar. Typical American, but oh, so nice! Vi kommer inte ihåg adressen men taxichaffisarna hittar dit utan problem. Som sagt, klart värt ett besök. Det bör tilläggas att Stefan var nära att utmana ödet men avstod i sista sekunden och tog en burgare med peanut butter istället. Till Jocke och Kajsas stora förtret.

10

Kommentarer är avstängda.