Outnorth Adventure Team på plats 20 i VM

Outnorth Adventure Team har äntligen korsat mållinjen i en av världens tuffaste tävlingar – VM i Adventure Racing. Laget kom på 20:e plats. Resterande lag är fortfarande ute på banan och målet håller öppet ytterligare tre dygn.

Ca 100 lag från världens alla hörn har kämpat sig igenom Australiens vildmark. De har förflyttat sig över 600km genom löpning, cykling och paddling.

Laget har tävlat non-stop i 5 dygn. De har totalt sprungit ca 115 km, cyklat 322 km och paddlat 185 km i fors och hav. Utmaningarna har varit många. Framförallt att hantera sömnbrist och att navigera rätt i terrängen som kan liknas vid tät, kuperad och full av giftiga ormar. Man har mött kängurus, spindlar samt utmanats i både korta och långa sträckor där den långa paddlingen på ca 24h var ganska slitsam.

Laget har kämpat sig igenom många svårigheter genom att aldrig ge upp. Man är speciellt nöjda med första dygnet. ”Vi låg med och borrade i tätklungan. Det är motiverande inför framtiden att veta att farten räcker till.”

Vinnande lag är flerfaldiga världsmästarna Seagate från Nya Zeeland efter fyra dygn.

Laget består av:
Christian Ericsson, Eksjö/Halmstad
Mårten Svensson, Jönköping
Cecilia Jessen, Skövde/Örebro
Jonas Andersson, Höör

Kommentarer är avstängda.