Outnorth Adventure Team trea i SM

SM i Adventure Racing (multisport) avgjordes i Växjö i helgen och Outnorth Adventure Team tog sig i mål på en tredje plats. Laget, som består av Christer Casselsjö, Pär Alenbrand, Oskar Engberg (alla tre hemmavarande I Norrköping, Oskar är ursprungligen från Braås) samt Kristina Carling från Karlstad, behövde 22 timmar för att ta sig igenom banan.

Tävlingen inleddes i centrala Växjö och laget färdades sedan nonstop medelst kanot, inlines, löpning, simning och cykling genom småländska skogar och sjöar tillbaka till målet i Växjö.

Under tävlingen har man varit självförsöjande med avseende på mat och vatten. Samarbete är en viktig del i Adventure Racing och laget har aktivt arbetat med att avlasta varandra för att ta sig framåt så snabbt som möjligt och utnyttja respektive lagdels starka sida.

Så här sa Kristina Carling om tävlingen direkt efter målgång:

”Det blev tuff trekking, 10h och mycket med inlines i ryggsäckarna, det var tungt. Alla har varit trötta i omgångar, vi har kämpat med att hålla växlingarna snabba, det har funkat bra, Orienteringen på trekkingen blev bitvis svår och vi gjorde några ”snurrar” men i övrigt flöt navigeringen på riktigt fint. generellt så har vi gjort ett riktigt bra race, hjälpt varandra hela tiden och hållit tempot uppe, så härligt å va i mål!”

Nästa stora mål för laget är VM som går i Australien i höst.

Kommentarer är avstängda.