”Peak of Sweden – Det bästa av Sverige” är avklarad

Helena och Thomas Traneving är i princip ute varje helg och vandrar, paddlar eller åker skidor. För detta blev de utsedda till Årets näräventyrare 2011. Deras senaste projekt har varit mer än ett näräventyr. I två års tid har de försökt bestiga de högsta punkterna i samtliga av Sveriges 25 landskap, besöka alla 29 nationalparker samt gå en bit på en vandringsled i varje landskap. För ett tag sedan blev de klara. Här är en kort inblick i deras äventyr.

”Varenda helg och varje semesterdag i två år. Så lång tid tog det för oss, Helena och Thomas Traneving, att bestiga de högsta punkterna i samtliga av Sveriges 25 landskap, besöka alla 29 nationalparker samt gå en bit på en vandringsled i varje landskap.

Detta har verkligen varit ett jätte roligt äventyr som bevisat att Sverige är ett helt fantastiskt land med mängder av vacker natur och upplevelser. Sveriges yta är större än man kan tro och vi är jätte glada att vi lät projektet ta 2 år att genomföra. Att klara detta på ett år skulle varit en omöjlighet eftersom vi då behövt ta ledigt från våra arbeten.

Att vandra är som du säkert redan vet det absolut bästa sättet att upptäcka natur- och kulturlandskap. Vandring är både rogivande och stärkande. Själen mår bra av att vistas i naturen, man varvar ner och laddar batterierna samtidigt som det är hälsosamt att röra på sig.

Vi arbetar nu intensivt med att uppdatera vår hemsida med alla sveriges 25 landskap och alla toppar, vandringsleder och nationalparker vi besökt. En del landskap har varit jätte lätta. Något landskap var jättetuffa. På vissa ställen var knott och mygg den största utmaningen (skydd mot knott och mygg hittar du här). Vi har vandrat i regn, snö och strålande solsken men verkligen njutit av alla upplevelser.

Högsta toppen i Jämtland
Högsta toppen i Jämtland

Den absolut svåraste toppen att bestiga var Jämtlands högsta topp, Templet Storsola 1728 mön sin bestegs i snö, hagel, regn och minusgrader. Den lättaste toppen att besöka var Ölands högsta punkt som låg ute på en åker. Där var den största utmaningen att hitta exakt rätt punkt eftersom det var en alldeles platt åker.”

Här kan du läsa mer om projektet: https://www.traneving.se/peak-of-sweden

Produkter och kläder för vandring hittar du här.

Kommentarer är avstängda.