Perspektiv tack!

Träningen löper på bra. Med tre relativt små barn är all icke avbruten träning bra träning. Man kan liksom inte vara så pjåkig utan helt enkelt köra så hårt man kan för man vet aldrig när man blir krasslig.

Yak Attack närmar sig med stormsteg och är så nära nu att man nästan kan känna smaken av campylobacterna i pastasalladen en tidig morgon på det lokala haket i Kathmandu.

Nä, det är faktiskt tre månader kvar som dessutom är väldigt viktiga rent träningsmässigt men mer och mer tankar rör sig mot detta äventyr. Hanneke spänner en redan spänd båge och har börjat mumla om att jag nu ska  börja träna riktigt hårt… Inga konstigheter med det. Hårt är ju bra – och ju hårdare jag kör nu desto lättare blir det i Nepal. Eller är det så…? Nej. Det blir nog snarare jobbigare ju mer du tränar men det går snabbare över. Så säger vi.

Onsdag betyder backintervaller i Sollentunas motsvarighet till hackstabacken, Väsjöbacken!

Enbart för att tyda dagens pass krävs att man är raketkirurg; 3(3×3)(5′)-2rr. På Svenska blir det “cykla asasnabbt upp och ner för backjäveln och gör det sedan igen tills du 1, tappar räkningen. 2, tappar andan. 3, tappar fattningen, då åker du hem”.

Skämt och sido – jag tog mig igenom passet och sitter här nu nöjd, och trött. Lågkadens dessutom vilket skapar en till dimension som heter mjölksyra som är svår att spola ur benen mellan intervallerna.

Då det var is på backen och jag fortfarande inte lyckats hitta dubbdäck i dimension 27,5 så blev det cyclocrossen som fick rycka in. TIPS MOTTAGES!

 

ar3

Crescent Zepto 600 2014

Till rubriken!

Låt oss sätta saker och ting i perspektiv. Just nu pågår en tävling i Costa Rica som är VM i Adventure Racing. Det kan beskrivas som multisport på rohypnol och är förmodligen den tuffaste formen av idrott som finns. Ofta är AR-tävlingar som dom kallas, något som kan pågå i flera dygn. Ofta osupporterade och nonstop gör att det blir extra hårt.
ar2

 

Vm i detta fall är drygt 800km långt och lagen springer, paddlar, cyklar, klättrar, firar och simmar genom en ofta mycket tuff bana med svår orientering som extra ingrediens. Bilden nedan visar banan som drar igenom nästan hela landet. Nere till vänster ser ni lagen i form av nummer i livetrackingen. Lagen har hållit igång sedan i måndags och är nu upp i snart 50 timmars tävlande. Utan sömn. De flesta lagen håller dessutom ett tempo som en hyfsad motionär skulle ha svårigheter att hänga med i mer än någon timme.

ar1

 

Som ni ser är det väldigt långt kvar och vinnarna beräknas gå i mål efter 6 dygns tävlande. En hel vecka alltså.

Perspektiv var det – nästa gång du kör ditt pass, ägna en liten tanke till dessa superindivider när du tycker det tar emot lite!

Sverige är ett av de absolut bästa länderna i världen i denna något udda sport. Vad det beror på vet ingen riktigt. När man lägger till att det andra landet som ligger högst upp är Nya Zeeland så undrar man ju hur det gått till.

Nedan ser du aktuell ställning. 50 timmar har gått och långt ifrån halvvägs. Hårdingar.

 

ar

Du följer tävlingen och livetrackingen

HÄR

Så – ut och jobba!