Planer, sjukdom och kulturkrockar

Planer är bra, de är något att hålla sig i, att uppdatera längs vägen, finjusteringar lite här och där. Men just nu har jag tvingats att helt frångå min ordinarie plan, men målet är kvar, jag behöver bara en ny plan….

Vårt lag:s stora mål och tävling det här året är EM på Irland. Danne har en fantastisk individuell utmaning framför sig med sin cykling till Istanbul. Vi har försökt att få till både träningsläger och andra tävlingar för att få till bästa möjliga förberedelser, och nu är det snart dags, i slutet av juli smäller det.

Lagets plan för året var att inför EM köra förberedande lagtävlingar, West Coast AR (check på den) och efter den The Beast i Växjö. Tre dagar innan start vaknar jag som vilken dag som helst, senare under eftermiddagen har jag ett möte innan jag ska gå ifrån jobbet. Helt plötsligt känner jag att jag har ont i halsen.

Jag beslutar mig för att skippa kvällen korta löppass, ingen fara tänker jag. Under natten vaknar jag, har hög feber och ont i hela kroppen. Genast förstår jag att här kommer det inte bli något tävlande.

Direkt när klockan ringer på morgonen blir det ett långt meddelande på WhatsApp till övriga i laget om hur läget är. Genast börjar vi fundera över lösningar. Att Ilona skulle hoppa in var inte självklart då hon som lärare hade skolavslutningar och även andra åtaganden. Men som tur var lyckades Illona göra sig fri och kunde tävla. Nu blev det fullt fokus på att sätta in henne i alla detaljer och hjälpa till med packning på de 48 timmar som var kvar innan start. Till slut kunde vi som lag sätta check på The Beast också. Men jag var fortfarande sjuk, en vecka senare började jag även få känningar i bihålorna.

Detta samtidigt som jag skulle åka iväg och jobba utomlands en vecka. Min ursprungliga plan var ju den att jag skulle tävla på The Beast så jag kunde ju ta på mig åtagandet inom studieförbundet jag jobbar på att åka ner med 10 svenska band till Kroatien och spela på deras största festival. Det gjorde ju inte så mycket att det innebar 30 timmars enkel bussresa, med 10 band…… Lite extra vila efter en tävling gör väl inte så mycket.

Nu blev läget helt annorlunda jämfört med min från början så goda plan. Nu var jag i stället fortfarande lite småkrasslig, jag hade missat tävlingen och skulle nu sitta inlåst på en buss 60 timmar tur och retur med 10 rockband och 2 DJ:s. Där emellan skulle jag dessutom jobba på festivalen. Jag kan berätta för er om ni inte vet att de som ägnar sig åt musik, hänger sig precis lika mycket som oss åt sitt intresse som vi, men det innehåller inga andra likheter. Här pratar vi i stället om helt annan utrustning och att livsstilen innehåller betydligt större mängder med alkohol och vakenperioden är mellan 13.00-03.00 som minst.

Hur fa… skulle jag få till något som ändå var träning och tar mig i rätt riktning mot lagets mål?

Jag började googla på Zagreb, vad finns där, vad kan jag förvänta mig? Jag kollade upp om jag kunde få plats med min cykel på bussen, fick nobben på det, den var redan full med annan utrustning…

Det slutade med att jag i alla fall packade med de viktiga skorna för löpning och cykel samt en paddel och hoppades på det bästa.

 

IMG_2742

När vi anländer efter 30 timmar i buss så visar det sig att området i Zagreb där festivalen skulle vara ett jättestort rekreationsområde. Lite som Centralpark i New York fast med sportarenor runt om! Äntligen en lite ljusglimt på min träningshimmel. Ljuspunkt nummer två kommer när vi checkat in på hotellet och det visar sig att de faktiskt har ett riktigt schysst gym. Den tredje och mest oförutsedda ljuspunkten blir när jag är ute på en löprunda i parken redan första kvällen. Jag upptäcker en rodd- och paddlingsarena med olympiska mått och stora läktare.

IMG_2726

I ena kortändan ligger byggnader som jag tolkar som förråd. Jag springer dit och lyckas hitta två personer med paddlar i händerna och frågar dem om det är en klubb i något av husen här? Vet ni om det finns möjlighet att hyra kajak? Det visar sig att den ene av dem är tränare och han bjuder in mig till morgonträningen dagen där på, det är bara jag kommer och lånar en av deras kajaker!!! 08.00 på morgonen passar mig perfekt, inga rockers vakna, ingen festival som tar min tid.

IMG_2720

Med dessa tre förutsättningar så lyckas jag i alla fall göra det bästa av den uppkomna situationen. Jag lyckas få ut maximal möjlig träning samtidigt som jag representerar Sverige, tar hand om svenska band och jobbar på festivalen. Men jag behöver en ny plan nu när jag kommit hem, det är bara veckor kvar tills EM går på Irland. Hoppas jag kan få till en som håller något så där : )

IMG_2748

//Kristina

Kommentarer är avstängda.