Plocka svamp, ta en bild, vinn en Kånken!

Hösten är här, hurra för det! Vi firar årets mysigaste årstid med en tävling om en av våra mest omtyckta produkter – Kånken! Och vill samtidigt passa på att uppmuntra er att gå ut i skogen och njuta av naturen och naturens skafferi. För att vinna denna kultrygga behöver du bara gilla oss på Facebook, gå ut i skogen och plocka bär eller svamp, ta ett foto och ladda upp det på vår Facebook-sida. Sedan kan en sprillans ny och fin Kånken bli din. Gå till tävlingen här!

En solig höstdag finns det få saker som lockar mer än att gå ut i skogen och plocka svamp. Med en plastpåse eller vattentät packpåse inuti en Mini Kånken får småttingar ett bra ställe att lägga sina fynd! I år var det inget vidare svampår tycker jag. Men det har däremot varit ett väldigt fint vildhallonår, hjortronår, blåbärsår och smultronår i skogen, så det får man ju vara nöjd med!

Kantarelltoast extra allt

Stek kantareller (som du borstat rena från jord) i torr stekpanna på hög värme och tillsätt en stor klick smör, salt, peppar, oxfond, en skvätt grädde och en tesked honung. Låt koka ihop lite. Stek surdegsbröd i mycket smör. Skeda över kantarellstuvningen, garnera med persilja och servera. Ät en halv bägare Ben & Jerrys. (Jag sa ju att det var extra allt!)

hittar kantareller
SKATTJAKT. Lycka är att hitta gula svampar i knallgrön mossa.

 

 

 

Kommentarer är avstängda.