Primus & mat- & friluftsbloggare

I veckan var det återigen dags för en liten bloggträff med Primus. Alltid lika trevligt och lärorikt. Och som vanligt var många lokala (läs Stockholm med omnejd) mat- och friluftsbloggare på plats. Temat var ägnat åt matlagning på vintern och Johan Skullman, erfaren äventyrare och produktanvändare, var på plats för att delge sina erfarenheter. Det är ju ändå rätt trevligt när de där gamla rävarna som varit med ett bra tag tar till orda.

Dessutom var produktutvecklarna på Primus på plats och snackade lite nyheter. Ni som önskar att ni hade köpt en multifuel-  istället för en gasbrännare kommer bli glada framåt vårkanten. Två utav nyheterna för 2013 är nämligen multifulekit till Gravity eller Eta Power. Finfint!

Primus Gravity MultiFuelKit

Givetvis blev det även lite matlagning och en himlans massa friluftsprat. Jörgen Johansson, Lättpackarnas okrönte svensk, var givetvis på plats. Han har ett nytt litet roligt projekt på gång: Coast to Coast.  Vandring från Kalmar till Varberg, ca 35 mil. 5 maj 08.00 utanför Kalmar slott är det som gäller om du vill hänga på. Deltagandet sker helt i egen regi men inom kort släpps hemsidan där all matnyttig info lär finnas. Tills vidare får du hålla till godo med Facebook, Coast to Coast  Sweden. Hans Andersson på Aktiva Äventyr var plats även han. En Grönlandsexpedition är hans nästa tur. Å sen var det visst lite Svalbard också och ett besök i en vulkan på Island, 200 meter ner. Snajsigt!

Jörgen & Hans fixar fisksoppa
En pannlampa är rätt bra att ha när det är dags för matlagning. Och ett kök, så klart

Jag hade förmånen att hamna i ett matlag med ett gäng trevliga & inspirerande bloggare. Vill du ha några tips och lite inspiration inför vandringen är Helena & Thomas Tranevings blogg ett bra tips. De var för övrigt uppskattade gästmoderatorer på vår Facebooksida för ett tag sen. Om du tycker om mat så kanske Kinnas blogg- Mormors mat kan vara något. Under kvällen tipsade hon bland annat om hur mycket god mat man kan göra av ogräs. Och det ska jag säga dig, det var mycket en småländska inte hade en aning om inom det gebitet.

Thomas Backlund var också med i laget. Han är en rolig prick och nästan lite smått fantastisk. Han ska nämligen göra det som många andra utav oss går så där och fnular på: att säga upp sin bostad (ja, kanske lite drastiskt) och flytta ut i naturen. I slutet av april tar han sitt pick & pack och drar till skogs. Han kommer sköta jobbet från tältplatsen (jag är fortfarande lite orolig för strömförsörjningen) och blir kvar ute i det fria även över svampsäsongen. Jag kommer definitivt följa hans bo-i-skogen-äventyr. Bjöd lite snyggt in mig själv (jag lovade att ta med något smarrigt att äta) så det lär bli en uppdatering om hans äventyr även på denna blogg.

Och som vanligt får jag väl avsluta med att be om ursäkt för den oerhört höga kvaliteten på bilderna. Men antar & hoppas att ni ändå kan skönja den trevliga atmosfären!

Ett svar till “Primus & mat- & friluftsbloggare”

  1. Kinna

    Tack för länk och trevlig kväll. Jag har skrivit inlägg som publiceras imorgon bitti. Lägger en länk till dig i det. =)

Kommentarer är avstängda.