Race For Heroes 2017 – Öppet SM i multisport och Försvarsmaktsmästerskap

Foto: Race For Heroes

Ibland får man undersöka marken på djupet, det är inte jag på bilden ovan men jag gjorde ungefär likadant. Jag tror jag fortfarande har lera i öronen och styrlagren : D

Tävlingen gick traditionsenligt på nationaldagen, den arrangeras för att hedra våra veteraner inom Försvarsmakten. Jag och Cecilia i Outnorth Adventure Team ställde upp mot övriga Sverige-eliten i multisport, ca 60 personer totalt, Upplägget var följande:

-Löpning 1km till kanoterna: Jag la mig i ett tempo som inte skulle ge mig onödig syraskuld inför kommande ca 4h och 30min tävling, jag låg jämsides med Cecilia i laget. Jag såg Emil Dahlqvist (som senare segrade) försvinna fram ca 20 meter, men jag lät det gå trots att jag tänkt paddla på våg (som ”på rulle” vid cykling) med honom.

-Paddling 2varv x 6km med ett lyft och en kontroll som skulle stämplas: Jag var i vattnet samtidigt som huvuddelen av startfältet på den relativt trånga stranden vid FJS-lägret i Karlsborg, jag tog ett eget spår ut i vattnet och var snabbt i kanoten. Jag paddlade om en klunga och hade nu Emil framför mig, då kom vi ut på vind-exponerat vatten, det blåste ca 5m/s, jag tappade lite moment och kom inte ända fram till Emil. Och sådär låg vi under hela paddlingen, jag försökte rycka fram till honom när det blev plattvatten och tappade lite igen när det blev busig sjö. Ca 30-60 meter emellan oss. Luckan bakåt växte dock till sig en del.

 

Upp på lyftet, stämpla kontrollen, fokuserad vid ilägg, snabbt ut. Foto: Martin Jansson photography

 

Cecilia i full huggning. Foto: Martin Jansson photography

 

Foto: Martin Jansson photography

-Löpnig 1km tillbaka till tävlingscentrum.

-Cykling 2varv x 19km: Snabb växling och ut från Karlsborgs fästning på grusväg, ner genom lerhålet, ut på teknisk stig i skogen. Jag blev omkörd, fick ingen bra rulle att ligga på. Kämpade med att inte tappa tempo.

Fokus: håll uppe farten. Foto: Martin Jansson photography

 

Cecilia växlar till löpning, checklista: skor, av med hjälm, vätska, ut… skor, av med hjälm, vätska, ut. Foto: Martin Jansson photography

 

Löpning 2varv x 9km: Från första löpsteget kände jag antydan till kramp, så jag var mycket nogrann med att få i mig all vätska jag hade med mig, det släppte, och kom tillbaka lite, men inte fullt ut som kramp, tack o lov.

Delar av K3:s stridshinderbana är med på tävlingen, rep över vatten, klättra när, jättetrappa, tunnlar och repklättring mot vägg. Roliga avbrott, det gäller att sansa sig och göra hindrena metodiskt.

Tuff löpning, finfin omgivning, fokus: ”jag älskar att springa, jag vill ut på ett varv till!” Foto: Martin Jansson photography

 

Pallen i damklassen: 1a Malin Hjalmarsson, 2a Cecilia Jessen, 3a Lina Sjöström. Foto: Martin Jansson photography

 

Jag gick i mål som 10e man i SM och 4e i Försvarsmaktsmästerskapet (FMM). Jag är nöjd med min prestation, jag körde enligt min tävlingsplan, tuff konkurrens, vilket är kul förstås. Men nästa gång ska jag paddla ännu snabbare, cykla hårdare, och öka tempot de sista 9km löpning och placera mig ännu bättre. Nu är det full fokus på Öppna Europeiska mästerskapet, Åre Extreme Callenge i juli och VM i Adventure Racing i Augusti.

Cecilia blev 2a i Damklassen på både SM och FMM. Stort grattis!

Ja det var jobbigt och ja det var roligt, vad mer kan man begära!? Stort tack för ett mycket fint arrangemang, Försvarsmakten och Livregementets Husarer i Karlsborg!

//Christian

Kommentarer är avstängda.