Racerapport Isaberg Extreme

Foto: Isaberg Extreme

 

Årets Isaberg Extreme hade som vanligt ett rutinerat startfält. Vi var 33 startande och det började med paddling.

Relativt fort splittrades fältet upp i klungor, Emil Dahlqvist var snabbast och gick ifrån mig lite.

Bild från raceplay.se

 

Sen inträffade det något konstigt, Emil missar bojen vi ska vända vid, och han är vid det tillfället så långt framför mig att jag inte kan skrika åt honom.

Bild från raceplay.se

På löpningen höll vi ihop en klunga på 5 personer på en sträcka av 200 meter in mot växling till cykel.

Bild från raceplay.se

Cyklingen var i år än mer utslagsgivande, banan var mycket teknisk och det fanns inga ställen att egentligen vila på, jag låg tvåa nerför sista sista pisten in mot sista stigningen upp på berget, där körde Tomas från Uppsala Multisport om, han hade klart piggare cykelben där, jag tänkte att jag skulle kunna ta honom i de efterföljande tekniska partierna, men han låg på mycket starkt även där. Sen kom Emil ikapp och om, så jag slutade fyra. Och det är jag riktigt nöjd med. Min plan var att köra loppet helt efter min plan, att vara snabb och fokuserad i växlingarna och att inte spara några krafter på slutet. Jag lyckades och nu är jag sugen på mer : D

Bild från raceplay.se

 

Tack till alla som var med och alla som arrangerade för en fin fin tävling!

//Christian

Kommentarer är avstängda.