Racereport SM

foto www.pepup.se
foto www.pepup.se
www.pepup.se
www.pepup.se
www.pepup.se
www.pepup.se
www.pepup.se
www.pepup.se

Kristina Carling, Oskar Engberg, Pär Alenbrand och Christer Casselsjö. Då vet man innan start att man kommer få sig en trevlig tur med många skratt. Pär var ny för denna tävling men är långtifrån en rookie. Han har kört multisport i omgångar sedan 15 år tillbaka och är en erkänt stark löpare och dessutom en fantastisk lagspelare som inte bangar för att hjälpa till där det behövs och han sprider så gott som alltid positiva vibbar omkring sig. Vi konstaterade redan innan start att det här kommer bli ett glatt gäng. Nu gällde det bara att köra hårt och rätt också. Känslan innan start var att vi skulle få tufft att hålla SWECO och Team Outdoorexperten bakom oss. Vi siktade in oss på ett stabilt race och att ”trucka på” utan misstag och onödiga stopp.

Prologen var väl världshistoriens kortaste, medan Oskar flög uppför klätterväggen så åkte vi andra zipline i 10 sekunder. Snabbt, kul och lite spännande för oss som inte är överdrivet intresserade att dingla i en vajer 15m över marken.

Efter detta tog den riktiga tävlingen vid och första sträckan var en kanotsträcka på ca 3h. Alla var pigga och kanoterna lätta. Vi paddlade kontrollerat utan att förta oss och gick tillsammans med SWECO och tonåringarna i Outdoorexperten större delen av paddlingen. Det blev en lite lucka bakåt på sista lyftet då vi gamla och visa hade med oss kanotkärra och då kunde springa snabbt på land med kanoten.

Andra sträckan var en kort fin inlinessträcka. Pär åkte runt i cirklar och gjorde piruetter, Christer körde som värsta skate-skid-kungen, Kristina pumpade på som det muskelpaket hon är och Oskar led sig igenom sträckan som han verkligen inte sett fram emot. Det skulle dock bli värre på nästa inlinessträcka…

Sträcka 3 kanot i Mörrumsån. En helt underbar sträcka för oss som gillar att svänga och när det är trångt (=fartkänsla). Vi paddlade på och låg en bit efter SWECO och en bit före Outdoorexperten och hade det ganska trevligt. Inga misstag, inget oväntat och en kalastrevlig sträcka.

Sträcka 4+5. Löpning med inlines i ryggsäck, 1kg vatten och mat för 6h. Lägg till lite obligatorisk utrustning och vips så har du en sjukt tung ryggsäck. Kristna fick lite bärhjälp och kom undan med en skapligt lätt rygga men Pär och Oskar tog ett tungt lass och bar vad som såg ut som en vandringsryggsäck… Rutinerat hittade vi två ställen där vi kunde lägga av lite utrustning som inte var obligatorisk så kunde vi fiska upp den längre fram på banan. Självklart hade inte ungdomarna i Outdoorexperten tänkt på detta så de fick såklart lite psyk-funderingar när dom hittade våra grejor i skogen. Dubbel effekt, lättare för oss och mentalt störande för andra… När vi hämtade upp våra grejor såg vi att de flesta lag efter oss gjort på samma sätt. Sträckan fortsatte och tycktes aldrig ta slut. Vi bar och kånkade, det blev mörkt, maten började sina, våra ben började ta stryk, vi bommade lite på navigeringen men vi var glada ändå och matade på.

Sträcka 6 inlines. Om vissa av oss inte uppskattade den förra inlinessträckan så blev det inte bättre nu. Mörker, lite trötta ben och en brant utförsbacke som var flera kilometer lång. För egen del så gick det så fort att jag inte kunde stanna kontrollerat så jag valde att köra ut i diket för att få en planerad krasch.

Dom andra i laget bara försvann och jag undrade hur Oskar som kände sig lite osäker på inlines bara köttade iväg nerför backen. Jag fick svaret när jag kom ner och såg honom. Det visade sig att han hade bromsat allt vad han kunde hela vägen ner men inte kunde stanna! Ögonen var stora som tallrikar och det luktade en blandning mellan adrenalin och välbromsade inlines….

Sträcka 7. Äntligen löpning utan inlines i ryggsäcken. Men istället skulle vi ha med flytväst eftersom vi skulle korsa Helgasjön mellan några öar. Det var riktigt skoj att kasta sig i vattnet trots att det både var kallt och vågigt. Och dessutom var ju gryningen på G. Vi hade dessutom sällskap av våra vänner i Kolmården Adventures. Värre kan man ha det.

Sträcka 8-10 skulle varit 12 mil cykel men eftersom sträcka 4+5 drog ut rejält på tiden så var det inte ett enda lag som fick köra hela cyklingen. Vi fick däremot cykla till Alvesta och där bjöds en makalöst trevlig MTB-O. Grymt fina stigar, en bra karta och en riktigt kul bana.

Epilogen gick inne i Växjö genom att vi ömsom sprang bland pitoreska hus och ömsom vadade i dy och simmade i små åar. Det var en trevlig avslutning att sedan springa ett kort upplopp inne i Växjö City till publikens stora förundran.

MÅLGÅNG som bronsmedaljörer i SM. I år igen. Vi gratulerar SWECO som vann och Team Outdoorexperten som kom tvåa!

Målgången gick genom entrén till Outnorths butik i Växjö. Till vår stora glädje hade personalen i butiken fixat en ”VIP-hörna” för just vårt lag. Där serverades folköl och pizza! Ojojoj vad uppskattat det var, tack än en gång!

Tack lagkompisar, arrangörsstaben, Outnorth Växjö, och alla kompisar i de andra lagen för att ni bidrog till en kalashelg!

Kommentarer är avstängda.