Relevant träning

Basen i multisport är som bekant paddling, löpning och cykling, men det är kombinationen av dessa samt alla yttre faktorer som gör sporten så härlig. I veckan som gick fick jag till ett riktigt bra kombinationspass. Likt väldigt många andra onsdagar så cyklade jag till jobbet, det är 32 km blandat asfalt och grusväg. Ingen frukost innan, jag fick träna på att cykla hungrig. Sedan en arbetsdag som innehöll stresspåslag, glädje, jobbiga människor, bra människor och uppvärmd mat. Precis som på en multisporttävling!

Efter jobbet cyklade jag hem via Yxbacken för att köra Kolmården Vertical, men redan vid avfärd började multisportträningen: pyspunka på bakdäcket. I med mer luft och hoppas att tätningsguckan i däcket ska vara tillräckligt för hemfärden. Efter 16-17 km av motvind och lätt duggregn står jag inför nästa multisport-moment : vägval. Antingen köra runt på väg eller rakt på via en stig.

 IMG_7024

Vägval, gena (rött) eller inte gena (blått) , det är frågan…

 

Jag tar stigen. Känns assmart först men efter ett tag blir stigen en blandning av lera, sly och vag rikting. Andra halvan bjuder på först riktigt fin cykling och sedan riktigt ofin släpning över rester från gallring. Allt känns relevant! Dessutom börjar det bli bråttom till cut-offen, dvs starten av Kolmården Vertical. Dit anländer jag 5 minuter före startskottet ska gå, hälsar på kompisen i sekretariatet som skriver in mig samtidigt som jag gör ett blixtsnabbt kläd- och skobyte i sann multisportanda dvs av med brallorna och visa skinkorna för de lyckliga runtomkring. Med en minut till start tar jag motvilligt en kall gel och glider sedan in i startfållan och hälsar på resten av mina kompisar.

 IMG_7009
Bild från banan, här just före första och andra dam. De sprang ifrån mig senare.

 

Så vertikalen då, start rakt upp för Yxbackens liftgata, 100 höjdmeter och 300 längdmeter. Brant. Känns väldigt lätt till en början och dagens ackumulerade cykelmil känns inte alls men ungefär halvvägs upp börjar det bli rätt plågsamt. Det är skönt att nå toppen och sträcka ut på en liten grusväg. Banan går uppåt i tre etapper visar det sig, och jag trodde jag var uppe efter den andra men icke (bra mental motgång att jobba med). Efter att ha nått banans och Östergötlands högsta punkt var det fullt ställ nedför i ca 2 km, nådde maxpuls då jag drog om två killar sista 100 metrarna innan mål. Sällan har 6 km löpning varit så jobbigt.

  IMG_7026

Kolmården vertical, höjdprofil.

 

Efter lite war stories med kamraterna i målområdet så var det dags att cykla hem. 11 km motvind och väldigt stumma ben. Då kom den sista relevanta punkten för dagen, bonusmat! Det ligger en hamburgerrestaurang 300 m från min port, jag tog drive-in med hojen. Få, om ens någon gång har jag tackat nej till hamburgare på en AR-tävling…

 IMG_7010  IMG_7011
 Burgers in the making!

 

Nöjd med dagen brakade jag i säng för att hinna få lite sömn innan nästa pass, morgonpaddling på Bråviken. Det var bra som vanligt!

IMG_6951

Över och ut.

/Oskar

Kommentarer är avstängda.