Packa löparskorna! Det är vinter, kallt hos vissa, kalt på backen hos vissa och många svenskar väljer att resa mot varmare breddgrader så här års. Jag befinner mig redan i värme då jag spenderar sex månaders pappaledighet i Malaysia. I min resväska lade jag ner två par löparskor, ett par för terräng och ett par för väg och de skänker mig givetvis mycket nöje.

unnamed-2
Salomon S-LAB Sonic Racing, lätta och sköna.

Alla som redan har barn visste det redan såklart men det tål att sägas igen, löpning är fantastiskt tidseffektiv träning. Många är passen som genomförs när dottern sover även om de tyvärr inte är särskilt långa. Vanligast är 6,7 km-rundan (mycket kuperad som tur är) runt området där vi bor, inget som imponerar på mulitsportare direkt men det känns ändå bättre än inget och om hon fortfarande sover när jag kommer tillbaka så kör jag lite coreövningar på balkongen. Tillräckligt för att inte bli fet iallafall. :)

Nu är det ju så att jag springer i känd terräng här men när vi reser runt i Asien (eller för den delen på tjänsteresor) så åker alltid löparskorna med. Hinner jag så rekar jag en tur innan resan, annars är det bara att hugga en karta på hotellreceptionen och ge sig ut på upptäcktsfärd. Minnena från dessa löpningar innefattar allt från Röda Torget i Moskva och solnedgång över bergen i Cebu till långintervaller i gråa tjeckiska industriområden och när jag tänker efter så är det väl egentligen därför jag multisportar – för upplevelsen och upptäckarlusten. Små minnen är lika viktiga som stora och löparskorna kan som sagt bidra till mycket glädje.

Screen Shot 2017-01-31 at 15.20.07
Inspiration från Tjeckien!

/Oskar

Kommentarer är avstängda.