Robin Trygg – avsnitt tre ”Kebnekaise och samisk snabbmat”

Det här är det tredje avsnittet av vår originalserie som vi gör tillsammans med Robin Trygg. I förra avsnittet fick vi följa Robin bli först med att flyga luftballong över Sveriges högsta berg Kebnekaise. I det här avsnittet tar Robin en tur till den plats där Hercules-planet störtade 2012 och blir serverad samisk snabbmat ute i den högalpina fjällmiljön. Du hittar all info som det hänvisas till i avsnittet här nedanför.

Robin Trygg blev våren 2011 Sveriges yngste på Everest och är idag den enda svensk som klättrat Everest från både syd- och nordsidan. Tillsammans med Göran Kropp är Robin den enda svensk som varit på Everests topp två gånger. Och så har han blivit utsedd till Årets Äventyrare 2016. Men det är inte enbart därför vi väljer att arbeta tillsammans med Robin.

Det kommande året kommer Robin att ta dig med ut i Skandinavien på små och stora äventyr och upplevelser tillsammans med kända och mindre kända profiler.

På så vis hoppas vi kunna inspirera dig att uppleva dina egna äventyr oavsett tidigare erfarenhet eller ambitionsnivå och oavsett om du bor i storstan och vill ut i några timmar tillsammans med människor du tycker om eller om du vill ta sig an större utmaningar som kräver extra förberedelser.

Många äventyr hittar du faktiskt precis utanför dörren – och kom ihåg att de bästa äventyren är de som faktiskt blir av.

Utrustningslista

Recept samisk mat
1 liter färsk svamp, gärna ett par sorter
2 schalottenlökar
2 msk Smör
8 dl mörk köttbuljong eller viltfond
2 1/2 dl Vispgrädde
1 skvätt soja
3 msk madeira eller portvin
1 bit suovas efter tycke och smak
salt
cayennepeppar eller svartpeppar

Instruktioner
Putsa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs lök och hälften av svampen i smör i en gryta. Späd med buljong. Koka 10-15 min. Mixa soppan och Häll tillbaka i grytan. Skär suovasbiten i tunna strimlor. Tillsätt grädde och resten av svampen och köttet. Koka soppan ca 5 min. Smaksätt med soja, madeira, salt och lite peppar.

Servera soppan med nybakt gáhkku (mjukt tunnbröd)

Kommentarer är avstängda.