Så planerar du från dröm till verklighet

Hoppas ni kommit igång med planerandet för årets drömmar. Enda sättet att nå drömmarna är att göra en plan för hur man skall nå dem. Med en tydlig plan så förvandlas drömmen till ett mål, blir mycket tydligare och förhoppningsvis möjligt att nå. Är drömmen alltför vild så får man väl helt enkelt dela upp den i delmål och kanske sikta in sig på något delmål i år. Det kanske inte är helt realistiskt att bestiga Mount Everest i år om erfarenheten av klättring och högalpin miljö är minimal. Däremot kanske man kan sikta på Mount Everest om ett antal år och med en bra plan och tydliga delmål lyckas förverkliga den där drömmen. Jag tror tyvärr att vi alltför ofta låter drömmarna stanna vid just drömmar. Kanske vill vi inte uppnå dem tillräckligt mycket eller så är vi helt enkelt inte tillräckligt intresserade av att planera.IMG_8429

Jag har en dröm om att någon gång köra Tour Divide. Tour Divide är den osupportade ultracyklingens heliga gral. Originalet, ursprunget, det lopp som först väckte mitt intresse för den här formen av cykeltävlingar. Det startar i Banff i Kanada och följer The Great Divide Mountainbike Route de ca 4400km till Antelope Wells på gränsen till Mexiko. Loppet är väldigt oförlåtande och innehåller stig, berg, snö, öken, riktig vildmark, långt mellan serviceinrättningar och väldigt mycket som kan gå fel. Det ställer stora krav på materialet och på cyklisten.

IMG_8366
TREK Boone 9 med packväskor och utrustning för 11 dygn.

 

IMG_7855
Påfyllande av vätska.
IMG_7852
Nattcykling i Japan.

De lopp jag kört hittills har varit landsvägslopp, i huvudsak genom civiliserade områden. God tillgång till mat, vatten och husrum om jag velat lyxa till det med en natt inomhus. Sträckan har förvisso varit upp emot 4200 km men då på i huvudsak asfalterade vägar. Jag ser ändå de loppen jag kört (Transcontinental Race, Transatlantic Way Race och Japanese Odyssey) som oerhört nyttiga erfarenheter och viktiga delmål. Nästa steg borde ju vara att köra ett mountainbikelopp men det får vänta ytterligare något år. Jag behöver investera i en lämplig cykel och behöver spara ihop lite pengar innan det är realiserbart. Därför kommer jag fortsätta samla erfarenheter från landsvägen även 2017 och årets stora mål blir PedalEd Transcontinental Race no5. Planen blir alltså att till 2018 skaffa en lämplig cykel och köra ett passande lopp. Just nu ligger French Divide bra till på den listan med sina dryga 2000 km genom Frankrike på småvägar och stigar.

Fram med papper och penna nu och sätt igång och planera!

Vad drömmer du om?

 

//Daniel – Outnorth Adventure

https://www.youtube.com/watch?v=XMUX3kVmYI0

Kommentarer är avstängda.