Ska vi bli vänner?

Jag skulle tro att få sporter är så dyra som vår sport när det gäller nödvändig utrustning. Minimum är cykel, paddel, kajak, våtdräkt, inlines, minst tre bra ryggsäckar i olika storlekar, diverse klätterutrusning och sen upp på det en hel del olika löparskor och kläder som är lämpliga för varje gren. Men när jag drabbas av ekonomiska tvivel över vad jag håller på med, eller när jag behöver motivera ett nytt inköp av något som är lättare eller bättre än det jag har så brukar jag trösta mig med att tänka på min granne. Min granne kör nämligen motocross på högsta nivå och för er som inte vet vad det innebär så kan jag meddela att det kostar pengar det… ett träningspass kan sluta med kostnader som motsvarar en bättre kajak! Jag ligger i lä och det är skönt att ha någon som är ”värre” på att lägga ut pengar på sitt fritidsintresse än jag själv.

Prylarna som jag omger mig med uppskattas i varierande grad. Just nu och faktiskt över en tid så har två prylar varit mig extra kära. Så kära att min man ganska ihärdigt på senaste tiden sagt att de måste bytas ut. Det finns snabbare, lättare och bättre utvecklingen går framåt älskling! Men min cykel och min kajak hur ska jag någonsin kunna skiljas från dem? de är ju mina kära vänner!

bild cykel

oa-kajak

Så jag kan inte förmå mig att byta ut dem, jag har ju utvecklat en relation till dem och jag betvivlar att jag kan hitta några som är bättre. Dessa tränings- och tävlingsredskap används frekvent och är en förlängning av kroppen som ska åstadkomma en prestation. Det är viktigt att man passar ihop och det är nästan omöjligt att inte utveckla en relation till dem, bra eller dålig.

Nu har jag en otrolig förmån att kunna låna eller prova delar av den nödvändiga utrustningen. På detta sätt har en ny pryl dykt upp i min samling. En pryl som jag förhoppningsvis kommer att ha stor nytta och glädje av trots att min träning till stor del är lustbaserad och inte analyseras med någon stor noggrannhet. Jag ska i alla fall försöka att tänja på mina personlighetsdrag och använda fler funktioner än bara klockan och pulsmätaren.

bild klocka

Enligt mina lagkamrater är den fantastiskt bra och den har den ena funktionen efter den andra. Jag undrar stilla om jag någonsin kommer hitta inställningarna de pratar om. Kan denna också bli en ny vän? Så här kommer ni att få följa hur det går för en ganska teknikfientlig person att bekanta sig med och förhoppningsvis fatta tycke för en SUUNTO Ambit 3 som jag tror den heter. Men jag kan meddela redan nu efter en vecka att jag är ganska  småförtjust, jag ska hålla er uppdaterade om hur vår relation utvecklas.

//Kristina

Kommentarer är avstängda.