Ska vi byta grejer med varann? Bara om det är en generationsprodukt…

Många av våra märken gör så kallade generationsprodukter. Som namnet skvallrar om är det produkter som håller till dina barn, barnbarn och helst dina barns barnbarn! Så gamla är vi inte här på Outnorth att vi hunnit få barnbarnsbarn, men vi har hunnit ärva ett och annat plagg som använts många år.

Just barnkläder utsätts ju för en del slitage (minst sagt, som alla småbarnföräldrar kan intyga). Ofta står man kanske i valet och kvalet om att köpa kvalitet som kanske kommande barn kan använda, eller som släktingar och vänners barn kan ärva. Re-use och hållbarhet är en viktig aspekt av miljömedvetande. Fick idag en kasse med barnkläder från en kollega. Finfina grejer Hestra och Didriksons bland annat som redan använts flitigt av barn som verkligen är ute i ur och skur, men som inte har mycket slitage i tyget. Bra kvalitet är fint. Fint för miljön och därmed fint för alla oss som älskar naturen.

Bra kvalitet på Hestravantar som lekts hårt med men som tål många fler lekar! Till vänster årets modell av Hestra Baby zip long som är vårt bästa tips på varma vantar för barn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så, dagens tips är att om du måste köpa nya kläder köpa generationsprodukter. Många av våra märken har dessutom egna skräddare dit du kan skicka in kläder som behöver lagas eftersom de verkligen vill att plaggen ska leva så länge det någonsin går. Några sådana märken är Klättermusen, Fjällräven och Arc’teryx.

Några klassiska generationsprodukter/slitvargar på Outnorth:

Kommer du på fler?

Fridens!

 

Kommentarer är avstängda.