Skidåkning och lavinkunskap i Malmö

Nu börjar det suga ordentligt i skidtarmen hos medarbetarna i Malmö. En temakväll med skidåkning och lavinkunskap klockan 16.00 den 19:e november lär inte göra denna längtan mindre.
Snart kommer snön!
Snart kommer snön!

Under kvällen tittar Active Ski Travel förbi och berättar om deras resor, en av deras nyheter för årets säsong är avgångar från Kastrup, Köpenhamn. Med skidorter som Stranda, Engelberg och Kittelfjäll i repertoaren så har resebolaget valt en nisch som tilltalar den kräsna skidåkaren.

Fredrik Schenholms bilder talar för sig själva. Därför kör vi en film/bildvisning med några av hans bästa alster under kvällen.

Olle på Active Ski travel kommer även att visa en film om lavinkunskap och visa lite hur lavinutrustning i allmänhet fungerar. Viktiga saker som man bör lära sig om man skall vistas vintertid i alpin miljö. Precis som tidigare år (i Stockholm & Bodafors iaf :-) ) säljer vi lavinutrustning i form av trancievers, sonder och spadar. En av nyheterna är ABS-ryggsäcken, riktigt häftig säkerhetspryl som gör att du vid en lavin flyter ovanpå snön.

Här en kommentar om ryggsäcken i utemagasinet:

”En ABS-ryggsäck, Avalanche Airbag System, är den enda utrustning som faktiskt reducerar risken för att bli begravd. ABS fungerar genom att två ballonger som är fastmonterade i ryggsäcken blåses upp när åkaren drar i utlösarhandtaget. Offret håller sig tack vare en större volym ”flytande” ovanpå snön. Statistik framtagen av den internationella bergsräddningsorganisationen ICAR talar för sig själv: vid 77 lavinincidenter där ABS användes omkom endast en person. I samma laviner var också 25 personer utan ABS inblandade, av dessa dog 9. Detta är anmärkningsvärt och ABS borde vara vanligare än vad det är idag”

Som om inte detta hade varit nog så bjuder tidningen brant på det senaste numret till de som anmält sig via mail. Norrönnamössor kommer att lottas ut under kvällen och fin fina erbjudanden på skidrelaterade produkter i butiken. När lavinintroduktionen är färdig kommer det även finnas ett par red stripe öl till den som är törstig.

Är du sugen på att komma? Skicka iväg en anmälan innan den 16:e nov. till: david@getout.se

Varmt välkomna!

Kommentarer är avstängda.