SM i multisport startar till helgen

Outnorth Adventure Team tävlar på elitnivå i Adventure Racing i Sverige och i världen. Nu håller laget på med de sista förberedelserna inför det svenska mästerskapet som går av stapeln den 17-18/6 i Växjö, tävlingen pågår i 24 timmar.

Adventure Racing går ut på att så snabbt som möjligt navigera med sitt fyrmannalag från ”A till B” via en massa kontroller. Hjälpmedlen är karta och kompass. Adventure Racing består av tre fasta grenar: Mountainbike, löpning, paddling och vanligtsvis så ingår någon form av höghöjdspassage ex: klättring, via ferrata, reppelering.

I stort så handlar det om att klara av det naturen presenterar för dig längs banan, och det lag som lyckas hålla högsta fart  uppe och samtidigt minimerar misstag i navigering, tekniska problem och växlingar mellan grenarna vinner.

– Förberedelserna inför SM pågår för fullt. Vi har lagt lite extra krut på inlinesträning eftersom vi inte kör det så ofta i vanliga fall. Vi har även lagt ner mycket tid på planeringen inför tävlingen, dvs det rent praktiska, hur vi ska kunna få till snabba växlingar, vilken energi ska vi ha och vilken utrustning ska vi köra med. Vår målsättning är att komma top-3. En styrka hos laget är att vi är rutinerade. Alla har kört ett flertal långa tävlingar så vi är väl bekanta med hur hårt vi kan köra. I laget kör Christer Casselsjö, Pär Alenbrand, Oskar Engberg från Norrköping och Kristina Carling från Karlstad, säger lagkapten Christer Casselsjö.

Mer information om tävlingen finns på: http://www.arseries.se/the-beast-of-sweden/

Vi på Outnorth önskar lycka till!

Foto: Lisa Långström

Kommentarer är avstängda.