Smita tidigt från jobbet

 

Hörrni! Tittade ni ut idag? Har ni också varit ute?

Jag kände hur det började rycka i mungiporna när jag kikade ut genom mitt kontorsfönster efter lunch. Ett litet pirr i magen. Längtan efter tights och färgglada skor på fötterna. De senaste dagarna har bjudit på minst sagt varierande väder i Stockholm – men idag sken solen som under den vackraste vårdagen i april. Nästan-nästan kunde jag lura mig själv att vi hoppat 5 månader framåt i tiden och att våren var på väg.

Utan skrupler plockade jag ett antal minuter på mitt flexkonto framåt eftermiddagen bara för att ta chansen att njuta av ljuset. Jag jobbar gärna över när mörkret ligger som en omslutande filt runt oss, men när det bjuds på aprilväder i november kunde jag inte motstå att smita hemåt lite tidigare. Lyckligtvis ser nog min chef det som den förebyggande friskvård som det är.

Schemat har varit minst sagt fullspäckat under senaste tiden så dagens tur var befriande på många sätt. Huvudet fick luftas och veckans alla händelser kunde processas i skenet av en brinnande himmel. Varje steg gör gott inombords. Slutligen blev det en förhållandevis kort runda runt Riddarfjärden. Vatten ett par meter bredvid mig hela tiden. Två passager över fjärden, tre stadsdelar under fötterna. Vind i håret och glada flanerande människor på vägarna. Det är minst sagt underbart att kunna vara så nära naturens element fastän man bor mitt i en storstad.

//Maria

Kommentarer är avstängda.