Johanna Davidsson

Solo Sister till Sydpolen

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut på tur. Men vill samtidigt inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Johanna drogs först till snön i de franska Alperna, där hon formades av flera skidsäsonger. Hon återvände till snövidder, skidbackar och isplatåer genom åren och utbildade sig i det nordliga klimatet. Livskvalitet fick hon genom att gå på tur och hon bosatte sig i frilufts-hubbar som Umeå och Tromsø. Fjällturerna i Sverige och Norge blev en stegvis uppladdning till en Grönlandsexpedition 2014. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade hon Grönland på längden. Denna gång ska Johanna skida ensam, mot Sydpolen. Som en Solo Sister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Vi kommer i flera ytterligare inlägg kunna följa Johanna på vägen mot Sydpolen.

”För drygt ett år sedan bestämde jag mig på riktigt för att skida till Sydpolen. Innan hade det varit en vag tanke och något som jag egentligen visste att jag ville men jag hade inte vågat bestämma mig helt och hållet. Efter att jag och min syster fick pris för Årets Kvinnliga Äventyrare 2014 då vi kryssat Grönland från söder till norr, så fick jag en spark i baken att verkligen bestämma mig för nästa äventyr. Då var det ett och ett halvt år kvar. Nu är det bara några få månader tills jag tar flyget till Chile…

Det har verkligen varit en resa så här lång och då har inte ens resan startat. Det är ett stort projekt som jag har rullat igång. Inte minst med att hitta sponsorer eftersom budgeten ligger på ett 7-siffrigt belopp. Under våren har jag tränat och förberett mig på Finnmarksvidda och på Svalbard. Nu fylls tiden med mitt vanliga sjuksköterskejobb, träning, sponsorsöknad, fixa med utrustning etc etc etc. Motivationen är på topp. Finansieringen är inte riktigt på topp, men jag kämpar på! Jag har ju bestämt mig att jag ska till Sydpolen. ”If there is a will, there is a way”. Så förhoppningsvis om allt går vägen så startar ”semestern” i Antarktis 1 november i år.

Följ mig gärna och läs mer om äventyret på www.solosister.se

Svalbard
foto Ellinor Falkgjerdet
Kommentarer är avstängda.