Starten har gått för Transgrancanaria

Klockan 10:00 svensk tid i morse gick starten för Transgrancanaria. Transgrancanaria är en löpartävling som hålls på Gran Canaria. Deltagarna måste korsa ön till fots. Det finns olika lopp som sträcker sig från 17 till 265 km. Outnorth sponsrar två av de tre svenskar som springer den längsta sträckan; Niclas Gällentoft och Mats Niklasson. Här är deras rapport från innan starten.

”Vi kom ner sent fredag kväll. Med fullpackade väskor kom vi till hotellet o la oss för att sova direkt.

Efter en bra frukost på lördagen var det ut på en tur för att känna lite på formen och vänja kroppen vid värmen. Vi tog bilen o körde upp i Barancon, dalen, där vi kände till banan sedan tidigare men gav oss nu ut på den helt nya banan.

Satte på GPS:en och lufsade iväg i lugnt tempo. Solen stekte med sina 33 grader i skuggan o pulsen drog iväg direkt.

Vi var nu ute på en grusväg som tog oss längre in i Barancon som sedan övergick i stig, ganska lättlöpt. Sedan blev det bambu/vass med tät vegetation o svårt att springa.

Vi vände efter 7 km o tog samma väg tillbaka.

Nu kunde vi banans första 15 km, känns skönt då vi kan spara batteri på GPS:en när tävlingen drar igång tills vi kommer så långt in i loppet.

Vi har kört ett lugnt pass på 11 km i söndags med en dansk vän som också ska springa samma lopp.

Formen känns bra, vi har gjort vårt jobb sedan augusti med backträning, pannbensträning och testat uthållighet i att vara vaken länge.

Nu är det bara att packa rätt saker i dropbagsen som vi tillsammans med GPS-sändaren hämtade ut igår. Två dropbags har vi tillgång till på tre olika ställen. Bag 1, den stora efter 38km och 190km den lilla bag 2 efter 140km.

Packa ryggsäcken med all obligatorisk utrustning o fylla alla vattenflaskor och vattenblåsan med vatten o sportdryck.

Det är många tankar i huvudet nu. Vad ska ner i vilken dropbag, hur mår kroppen efter 2 dygn, kommer vi fixa tröttheten med vårt pannben, klarar vi behålla den maten vi får i oss utan att magen strejkar, har vi lagt upp rätt plan för tempot vi ska hålla och vilken målgest ska vi ta till när vi kommer till mållinjen? Många tankar men på lördag någon under dagen/kvällen vet vi svaret för då hoppas vi vara i mål.”

Här finns massa att läsa om Transgrancanaria och de olika distanserna. Niclas och Mats springer Trans 360° 265km och 12900 höjdmeter.

Kommentarer är avstängda.