Stordalen och Storklettan

Efter några dagars vila och andra upptåg, var jag på väg ut igen nu till Norge, Jag parkerade bilen efter att ha pratat med en trevlig bonde i Norska Bonås och gick iväg söderut in i Stordalen, en ganska dramatisk dal med branta höga sluttningar och molntäckta toppar.

Stordalen Norge

Tält i Stordalen NorgeNy lägerplats,  mat och oerhört trött efter bara 11km, det var väldigt skönt att gå och lägga sig efter första dagens vandring och få sova i ett tält igen, det är nästan meditativt att ligga och lyssna på när det regnar på tältduken. Dagen efter regnade det fortfarande och det blev en liten tur upp till Stordalshytta för att slå läger och sen en dagstur därifrån.

SONY DSCUtsikt ner i Stordalen

Vaknade upp till underbart väder och packade ihop, jag hade bestämt mig för att ta mig upp på Storklettan, här finns det ett område med massor med grottor och håligheter i berget som jag var ganska sugen på att gå in i, men bestämde att jag får återvända med sällskap och lite mer prylar för de ändamålet.

 

SONY DSC

 

Utsikterna upp ifrån Storkletten var bra som alltid när man kommer upp på en topp och det är bra väder.

SONY DSC

SONY DSC

 

Helt underbar kväll och lägerplats, det var dessutom varmt för första gången på resan och jag kunde ligga och sola och njuta av värmen. Här var det dock lite svårt att sova då jag vid flera tillfällen under natten stördes av renar med bjällror i sina halsband som gick omkring utanför tältet. SONY DSC

På vägen hem passerade jag Polar zoo, ett trevligt litet zoo med som namnet antyder djur som lever långt norrut så när jag inte hade sett varken älgar, vargar eller björnar tidigare på resan gjorde jag ett besök och fick se alla dessa djur och några till. När jag var färdig på zooet passade jag på att köra en liten omväg för att titta lite på de Norska landskapen och fjordarna, Otroligt vackert, det kan jag verkligen rekommendera. Jag kommer definitivt att återvända till norra Norge och de nordliga svenska fjällen för fler turer i framtiden.

 

Kommentarer är avstängda.