Tack för 2013

Tack för 2013! Ett himla bra år att ta med sig i minnesbanken.

Jag har sprungit mer än jag någonsin gjort och framför allt så har jag upplevt och känt mer under 2013 än tidigare. I början på året gav mig sjutton på att fylla det här året med saker jag tyckte var roligt – inte bara tänka tanken på dem. Det är värt så mycket. Gört ba! Det är något jag verkligen kan rekommendera alla och som jag kommer att ta med mig in i 2014.

En av mina bästa veckor 2013 var den i Schweiz. Jag älskar de vidsträckta vyerna uppifrån bergen mer än något annat. Jag sliter mer än gärna hund för att komma upp till toppen eftersom jag vet vad som väntar. Det finns inget som får mig att känna sån kärlek, bli så lugn, rörd och fascinerad som när jag blickar ut över oändliga landmassor. Det gör mig ödmjuk och medveten om vad jag tycker är viktigt. Naturen är fantastisk. Att få känna vinden mot ansiktet och att vara en minimal del av det stora. Att upptäcka den lilla blomman som växer ensam vid en sten på 2800 meters höjd. Att få höra vingslagen från en enorm korp som vänder upp vid bergets kant. Obeskrivligt. Minnena sitter kvar i varenda nerv inom mig.

Jag tog också mod till mig och mötte många av mina rädslor. ”Jag kan inte” knuffades längre och längre ut från mitt vokabulär och mina tankebanor. Det handlade om små och stora saker, det var både rent fysiska rädslor och psykiska hjärnspöken som brottades omkull. Jag tog djupa andetag, hoppade – och klarade av saker på mitt sätt. Och se – det funkade ju. Jag lever fortfarande, och säkerligen mer än tidigare. Att springa över 5 mil på midsommarnatten, ensam i skogen, gav oväntat mycket mental styrka efteråt. Att möta soluppgången vid Ale Stenar var magiskt. Att vara pacer på natten till ultravännerna var lärorikt. Att träffa rådjur inne mellan bostadshusen på södermalm var fint. Att springa mellan olika Bed and Breakfast på Irland var ett nytt sätt att resa. Mer sånt 2014. Mer äventyr. Stora som små.

Tack för i år!

 

//Maria

 

2013_outnorth

Foton tagna av Thomas Bengtsson, Zingo Andersen och Maria Viberg.

4 svar till “Tack för 2013”

  1. Träningsglädje

    men – måste ha missat ditt irlandsäventyr!! det låter som ett fint 2013, hoppas ditt 2014 blir magiskt!

  2. MarathonMia

    Vilket fantastiskt år Mary! Läste också inlägget från Irland – jag blir verkligen sugen, det lät kravlöst och upplevelserikt!

    Gott nytt år på dig!

Kommentarer är avstängda.