Tävlingspremiär för skidteamet

I helgen som var gick det årliga Bruksvallsloppet av stapeln. Det är den svenska skidpremiären och en väldigt viktig kraftmätare för Sveriges klubbar!  Helgen har tre lopp som körs från fredag till söndag (10 km klassiskt, 15 km fristil och sprint). Samtliga i teamet var på plats och vi fick alla med oss bra resultat i det hårda motståndet. Bruksvallspremiären bjuder alltid på stora starfält och fredagens lopp hade 190 startande!

Alla fyra åkare gjorde fina lopp under helgen, något att bygga vidare på nu när säsongen äntligen är igång!

image

Oscar Persson fick till ett riktigt fint lopp under fredagens 10 km i klassisk stil och körde in på en stabil 30:e plats.image

Rasmus åkte bättre än någonsin så här tidigt på säsongen. Ett tydligt tecken på att han höjt sin kapacitet rejält! Han slutade på 90:e plats i fredagens lopp.

I söndagens fristilssprint representerades Outnorth Ski Team av mig (Johannes) och Anton. Det var Antons första sprint som senior och startfältet bestod utöver alla svenska toppåkare, även av några riktigt vassa norska landslagsåkare.image

Anton åkte in som 38:e man i kvalet och missade topp-30 med en hårsmån… Han lovar bättring redan om två helger då första sverigecupen går av stapeln på Idre fjäll. image

Jag fick till ett bra kval med en 21:a plats, men det tog sedan slut redan i kvarten där jag inte riktigt räckte till hela vägen. Slutade som 27:a i årets sprintpremiär.

Nästa lopp blir sverigecupspremiären på Idre fjäll första helgen i december. Efter det är det bara en knapp månad kvar innan premiär i Visma Ski Classics, nere i Tjeckien på Jizerska Padesatka, för Outnorth Ski Team.

Nu är skidsäsogen igång och det kommer bli spännande att se våra långloppsspecialister tampas i skisdpåren i vinter!

Denna tävling kördes för nationella klubbar och under dom kommande långloppsracen i Visma ski classic så kommer ni se oss i vår nya Outnorth Ski team dräkt!

 

//Johannes Ringsby

Ps. På tisdag kan ni träffa Anton och Oscar på Outnorths skidträff 16.30 i Växjö. Missa inte det!

 

Kommentarer är avstängda.