Team Outnorth Adventure förstärker!

Prispallen i Svenska Multisportcupens Mixklass Sprint 2013. En riktigt trevlig syn om man tillhör Team Outnorth Adventure. På tredjeplats till vänster i bild med en silvermedalj från SM runt halsen Team Barmark med Jacob och Helén som nästa säsong tävlar med oss.

Dessutom känner ni förhoppningsvis igen Christer och Ilona från tidigare inlägg om världscuptävlingen Gold Rush Mother Lode. De tog hem segern i Sprintcupen och kommer även de att köra för Team Outnorth Adventure. Utöver dessa fyra så kommer Oskar (också han från Gold Rush-laget) samt Christian, Håkan, Martin och Daniel vara med och kämpa. Totalt kommer vi alltså vara nio personer i laget till nästa år och vi är övertygade att vi kommer ta ytterligare några kliv framåt i och med detta. En bredare laguppställning ger oss större möjligheter att vara med i flera tävlingar samt att vi kommer orka med att köra fler långa och hårda race. Det kommer dessutom bli fler som skriver här på Outnorthbloggen så det blir ännu mer att läsa:)

 

Nedan kan ni läsa lite data/prestanda om Jacob och Helén.

Jacob Westerberg


Jacob
Lever i nuet och kombinerar det med att alltid ha ett steg (inte mer) i framtiden. Är en inbiten fjällöpare sen barnsben och kan fortfarande inte hålla mig från att springa uppför första bästa kalfjäll. Fritiden ägnas åt träning och familjen, helst i kombination!

Testade multisport första gången 2009, som ett roligt inslag i en pågående satsning på orienteringslöpning. Från 2011 är det multisport som är nummer 1…. Men 2012 och vårsäsongen 2013 har också fyllts av Mountainbikeorientering med landslagsuppdrag på EM i Polen som kulmen.

Ålder: 35
Bor: I Finspång med sambon Helén och våra två barn, men flyttlasset går snart mot Hamar i Norge
Sysselsättning: I laboratoriebranschen
Favoritgren: Fjällöpning och teknisk MTB-O
Idrottsbakgrund: Skidåkning från barnsben och orienteringslöpning
Motto: Uppför är det alltid fri fart!

Meriter 2013
1a STAR (Svenska cupen sprint)
1a Hofors Adventure Race
2a Frosta Multisport Race (Svenska cupen lång)
2a High Chaparall Multisport Race (Svenska cupen sprint)
2a OMMA (Svenska cupen lång)
2a totalt i Svenska Multisportcupen lång 2013
EM i MTBO, Krasnobrd Polen
Meriter 2012
1a Frosta Multisport Race (Svenska cupen sprint)
1a Femmans Multisportrace (Svenska cupen lång)
2a Raid Uppsala lång

Målsättning: Formtopp och panglopp i Åre Extreme Challenge, debut i flerdygns AR och självklart med grunden att bli snabbare, starkare, uthålligare!

Helén Persson

image

Orienterare som blivit multisportare.
Jag trivs på kalfjället, OLteknisk fin tallskog eller på små trixiga MTBstigar.
Gillar att träna o tävla – håller jämn hård fart oavsett underlag. Tvåbarnsmor som lägger all ledig tid på träning, tävling och barnens logistik. Tycker om utmaningar där kroppens gränser får tänjas. Att få vara ute en hel dag och nöta på alla grenar är en dröm!
Började orientera som liten och satsat till och från där, kommit till A-finaler på SM i seniorklass men inte längre. Jag körde min första multisporttävling 2009 och blev helt såld. Efter en skadevår 2012 så halkade jag in på MTB-O och satsade på detta vid sidan om multisporten fram till VM i MTBO 2013. Nu är siktet helt inställt på multisport!
Ålder: det är bara en siffra – 45

Bor: I Finspång med sambon Jacob och två barn, men familjen är på väg mot Hamar i Norge (flytt i dec 2013).

Sysselsättning: Jobbar som Biomedicinsk analytiker inom Närsjukvården i Finspång

Favoritgren:  MTB – farten o öset när allt bara flyter – blandat med teknisk    orienteringslöpning i öppen fin terräng

Idrottsbakgrund: Orienterare

Motto: Ge aldrig upp! Loppet är inte över förrän målportalen passeras :)

Bästa meriter: 2012 – 1:a i mix i Frosta o Femman, 2:a MTB-O SM sprint.
2013 – 1:a i mix på Hofors Adventure race, 1:a i mix på STAR, 2:a i mix på Frosta och i OMMA, 2:a i totalen mix lång Svenska multisportcupen. 2:a Sprint SM Multisport, 2:a MTB-O SM sprint, 3:a i totalen mix sprint Svenska multisportcupen, 22:a MTB-O EM lång i Polen, 29:a MTB-O VM sprint i Estland.
Sprang Fjällorienteringen (3dagars etapporientering i  Ramundberget) klass  H21 med Jacob.

Målsättning: Fortsätta att utvecklas o bli snabbare, uthålligare och bättre teknisk i de tre grenarna. Ha kul och köra fler 24h tävlingar samt få köra någon AR tävling. Åre och Bamm finns åxå som mål 2014.

 

Nu kör vi!!

//Danne

Kommentarer är avstängda.