Tillbaka till rutinerna, eller?

Slut på semestern. Tillbaka till jobbet. Tillbaka till rutiner. Tillbaka till … längtan efter mer semester, fler sommarmånader, ljusa kvällar och ljumma vindar! För wow, vilken grym sommar det har varit!

Vad enkelt allt har varit när man bara kan fara ut genom dörren, springa dit lusten faller på, ta ett dopp i en sjö (om man inte är en seg badkruka som jag) eller stanna och njuta av omgivningarna utan att frysa ihjäl.

Och! Vilken tur att det fortfarande går att göra det – även om jobbet håller en på plats under ett antal timmar om dagen så är det inte nattsvart mörker när vi som jobbar som kontorsråttor går hem (även om vissa anser att hösten börjar direkt när semestern tagit slut). Jag tror det är viktigt för oss att vara lite smarta nu i den här övergångsperioden – det är dags att hamstra alla upplevelser som går att finna, samla allt ljus och all värme som vi bara kan inför vintern. Upplevelser skapar energi och kreativitet. Vi behöver våra förråd av minnen från de här månaderna för att klara oss genom mörkertiden, då planer och drömmar om nästa sommarsäsong ska smidas.

Missförstå mig inte, jag gillar växlingarna som sker över årstiderna i vårt land, det gör jag. Jag älskar ju att pina mig i regnet och vinden på hösten, och känna när vinterns dova krispighet biter mig i kinderna – men det är något speciellt med ljuset och värmen. Desto äldre jag blir – desto viktigare verkar det bli. Jag förstår varför pensionärerna drar söderut likt flyttfåglarna på hösten. Men än så länge är jag inte där, jag vill fortfarande gegga ner mig på leriga regnvåta stigar i skenet av pannlampan och längtar på något schizofrent sätt efter att dra på mig mössan för första gången.

Men först ska jag krama ur det sista ur sommaren, i Stockholm och i Jämtlandsfjällen. Om ett par veckor springer jag Jämtlandstriangeln med några vänner. Lätt packning står på schemat igen – och framför allt, få en försmak av hösten som torde vara i antågande där uppe vid det laget.

//Maria

Kommentarer är avstängda.