Torrt & Gott med Eric Tornblad

Torka mat av Eric Tornblad
Torka mat av Eric Tornblad

Alldeles precis purfärsk från tryckeriet är boken Torka Mat från Calazo. Till Fair Enough kommer bokens författare Erik Tornblad och håller föredrag om att torka mat och att laga mat för friluftslivet.

Eric har skrivit ett par häften och böcker om mattorkning och friluftsmat tidigare (bland annat Friluftskokboken) och har stor erfarenhet. Räkna med många tips som förgyller måltiderna till skogs, till fjälls och/eller till sjöss.

Calazos produkter finns här och mer om Calazo på deras egen sida www.calazo.se

 

Så här beskriver Calazo förlag boken:

Den här boken går metodiskt igenom beprövade tekniker och tillvägagångssätt för att nå bästa resultat när du torkar olika råvaror – om det nu är för att sedan göra egen friluftsmat eller för att bevara köksträdgårdens grödor.

Du får veta hur du torkar allt från det enklaste: frukter, rotsaker och svampar, till mer avancerade livsmedel som fisk, ägg, kött och kyckling. Boken visar också hur du gör egna energikakor, beskriver hur du kan bygga din egen mattork och ger recept på friluftsmat som är både god och hållbar.

Författaren Eric Tornblad är en hängiven friluftsmänniska som har paddlat kajak sedan tolv års ålder och vandrat i både Sverige och Nepal. Hans passionerade intresse för vällagad mat fick honom att skriva och ge ut en kokbok på eget förlag (Friluftskokboken 2009). I Torka mat summerar han resultaten av många års erfarenheter av att göra sin egen friluftsmat baserad på hemma-torkade råvaror.

Kommentarer är avstängda.