Träning under semestern

Under semestern så får kan vi äntligen styra lite mer hur våra dagar ser ut. En del fyller dom snabbt med diverse projekt medan vissa njuter att kunna ta dagen som den kommer. En del nystartar träningen och andra ser ledigheten som ledighet även för träning. Och man måste inte träna, det viktigaste är att man ska känna för att ta sig ut och röra på sig. All form av rörelse är positiv oavsett om det bara innefattar cykling till affären eller till vännerna.

Mina semesterveckor blev lite blandade, allt från att vara hemma till träningsläger i Åre, familjesemester på Kreta och långtävling i Spanien. Jag tycker det har varit toppen men hade kanske önskat ännu mer ledig tid hemmavid men att få komma iväg till andra platser med vänner är fantastiskt roligt det med!

Jag tänkte skriva ner lite om hur min familjesemestervecka i Grekland såg ut då jag tyckte att jag hittade en perfekt kompromiss mellan träning och ledighet. Vi bodde i byn Paleochora som ligger i den sydvästra delen av Kreta. Det är en liten by omsluten av berg precis vid kusten och det var lätt att ta sig upp i bergen till fots eller cyklandes på de fina asfalterade vägarna. Det fanns även bra möjligheter att köra lite open water simning längs med stranden i den skyddade viken. Bra träningsmöjligheter alltså! Jag hade med mig med racer och min plan var att cykla en runda per dag. Det behövde inte gå fort eller vara jobbigt, bara trampa och få upptäcka landsbygden.

Namnlös

IMG_7444

Så efter frukost med familjen så gav jag mig ut på min runda som oftast var mellan 2,5-3h. Dom andra gick till stranden och när jag var tillbaka igen så passade det oftast väldigt bra med att dom andra var tillbaka i lägenheten för lunch. Sen så följde jag med dom till stranden och några dagar blev det även ett kortare löppass innan middagen på kvällen. Någon av dagarna bytte jag löparskorna mot cykeln, tog på mig en ryggsäck och gjorde en vandring i bergen.

IMG_7504

IMG_7566

Det blev en kravlös vecka med massor av upptäcksträning för min del och jag kunde njuta för fullt! En toppenvecka med väl avvägd andel semester och träning! Ordet träning behöver inte innebära att man ska ta ut sig och att man ska bli bättre på något. Upplevelserna är nog så viktiga och man blir oftast inspirerad under tiden man är ute att vilja köra på i någon backe eller liknande och träning, ja det får man ju hur man än gör!

IMG_7602

IMG_7606

Kommentarer är avstängda.