Träningens mervärden, naturupplevelserna!

Många träningspass blir det på ett år. Väldigt många. Många blir ”quick & dirty” och utan att vara särskilt njutbara när det kommer till naturupplevelser. En hel del pass blir av typen laboratorieträning, alltså inomhus. Även sådana kan ha sin tjusning. Såhär skrev en granne på FB om min och min mans källare i huset där vi bor:

” I källaren där vi bor så finns det ett rum (grottan) där Mathias och Kristina Carling har sina spinningcyklar. Jag har också ställt dit en bike men jag brukar köra på Mathias när inte han ser..
Jag har nyss avslutat några serier med intervaller och under hela passet så tänkte jag på vilka bortskämda idrottare multisportare är.
Direkt man kommer in i rummet så luktar det som i hockeyomklädningsrummet när man var liten. Direkt grips man av tanken att man har ett helt lag bakom som taggar upp. Klinker på golvet och cykeln placerad precis bredvid bergvärmepumpen så det känns som behaglig golvvärme. Ett lysrör en centimeter bakom huvudet som ger en perfekt värme på ryggen likt vårsolen.
Cykelns vevlager skriker likt ett publikhav så det är inga som helst problem att pressa sig med detta stöd.
Cykelstyret är modifierat för optimal komfort med en hängare av silvertejp för placering av laptop. Ett extra styre som sitter lite löst för att man verkligen ska ha koll på om man sitter centrerat på sadeln.
Det finns mycket att ta upp men vill inte avslöja deras vinnande koncept..
Kommer sakna detta rummet när vi flyttar för det krävs år av marinering av väggarna för att uppnå den rätta känslan..
Kanske behåller källarnyckeln.. Får se..

Tack Kristina & Mathias för lån av era cyklar! Jag hängde tillbaka kallingarna när jag var klar”

jonas

Detta skrevs av min tidigare granne, fd motocrossproffset Jonas Algotsson. Det ligger en del sanning i texten J

Det är viktiga träningspass som görs effektivt, oglamoröst och inomhus men det är de fina passen utomhus som gör att träningen går lätt, inte sliter på motivationen, skapar minnen och fantastiska upplevelser. På ett år har jag privilegiet att hinna med en hel del sådana pass också. Dessa pass med naturupplevelsen som en ingrediens.
Detta blogginlägg handlar främst om dem och det skrivs bäst i bilder. Jag minns och njuter.

 

 

 

10014613_741656132534574_806149332_n

Lunchpaddling i december

nyår 14

Skridskor i Värmland på juldagen

Julen 14

Skridskotur Kristineham till Karlstad i Vänerskärgården vid nyårsafton 2014/2015

 

 

Teide

Nedanför Teide på Teneriffa i våras. Vi stötte på legendariska franska multisportparet Jacky och Mimi. Klart att dom inte hade vanliga cyklar som vi.

 

vår cykling

Vårcykling med övernattning en vardag i Maj

annecy

På väg mot ett dopp efter cykelpasset i Annecy.

DSC_0404

Varmt blev det under löpturen, bäckens svalka var underbar!

Geiranger

Magisk paddling i Geirangerfjorden

trekking ChamTrekking i Chamonix med Mont Blanc i bakgrunden

trekkFranska alperna i Juli

värmland

Men även Värmlandsskogen kan leverera


skåne oktOktobercykling i Skånska bokskogar

Nu var dessa bilder framförallt från andra platser än naturen bakom knuten på hemmaplan. Men det fina är att även dessa vardagspass precis runt hörnet ger magiska ögonblick och upplevelser. Det kan vara dimman över en mosse en gryning, solen som spricker fram bakom molnen, magiska höstfärger på löven. Tyvärr ha jag inte mobilen med och tar bilder vid dessa tillfällen i vardagen. Men poängen är att man behöver inte åka bort eller gå långt för att få oförglömliga naturupplevelser. Så ut och njut!

//Kristina

Kommentarer är avstängda.