Trotsa kylan framöver

 

Jag gillar att springa utomhus året om. Det behövs en del anpassade kläder, men det är värt att införskaffa dem, jämfört med att springa på löpband och stirra in i en vägg eller i bästa fall se en serie på TV. Jag erkänner, det finns vissa tillfällen när jag ställer mig på bandet – men helst, och för det allra mesta, befinner jag mig utomhus.

Jag hittade några bra-att-ha-saker om du också vill ge dig ut:

  • En av mina allra bästa investeringar är helt klart Storm Tights från Craft. De har en vindskyddande och värmande panel på låren som räddat många turer från att möta ett alltför tidigt slut.
  • Jag bär gärna någon slags huvudbonad och en Buff är aldrig fel. Antalet varianter som den går att användas till är väl i klass med en Schweizisk armékniv. Just den här varianten är lite mindre i storlek, vilket passar mitt lilla huvud ypperligt.
  • Ett par schyssta skor är A och O för en lyckad löptur. Passform är det första att tänka på så klart, men sen behöver man fundera på vilka andra funktioner man önskar. Springer man mycket terräng – hitta gärna ett par skor med en grövre sula så du kan röja loss ordentligt i skogen. Ska skon vara vattenavvisande eller ”genomsläppande” – det är en smaksak. Skon på bilden – Salomon Speedcross 3 CS ser ut som ett utmärkt val för vinterlöpning.
  • På överkroppen vill jag gärna ha en underställströja med många bra funktioner. Houdini Alpha Zip har tumgrepp som isolerar mot kyla, backdrop – för att värma baken, och paneler som andas i ryggen där man ofta blir som svettigast. Ser ut som en grym tröja enligt mig.

Vi ses där ute.

//Maria

Kommentarer är avstängda.