Uppdatering från Antarktis och Johanna Davidsson

Den 21 oktober lämnade Johanna Davidsson Sverige för att försöka bli den första svenska kvinnan som tar sig till Sydpolen helt på egen hand.

Här är de senaste dagarnas dagboksuppdateringar:

26 november 2016
”Detta är min tolfte dag i detta (kalla) paradis. Jag har precis avslutat min dag med 8,5 timmars skidåkning och är 27,7 km närmare polen. Jag är så glad att min kropp tycker att det är okej med all denna skidåkning. Åtminstone just nu.
Jag vill säga tack till Kristoffer, Hanna och Dennis som hjälper mig att uppdatera bilder, text och röstmeddelanden! Utan er ingen skulle veta vad jag gör;)”

Johanna Davidsson

24 november 2016
Vilodag

”Efter några dagar i farten ser jag ut så här! Så det är dags för en vilodag. Idag kommer jag att göra så lite som möjligt. Ligga ner så mycket som möjligt. Äta, sova, äta lite mer och bara låta min kropp återhämta sig. Det behöver den! I går åkte jag nästan 25 km. Det är 955 km kvar att skida till Sydpolen så jag behöver all energi jag kan få. Kanske kryper jag nu tillbaka in i min sovsäck och tar en tupplur:)”

Johanna Davidsson

22 november 2016
”Den röda punkten är mitt palats. Det är jag, mina skidor, min pulka och detta röda tält. Jag tycker verkligen att det är så trevligt med lite lugn och ro. Jag låter som en gammal tant, haha! Men det är så skönt att bara ha tid att tänka egna tankar och ingen som stör. Inget internet, ingen Facebook, inget Instagram eller e-post!! Jag skulle inte vilja leva så här för alltid. Men jag vet att i stort sett resten av mitt liv kommer att vara i den ”normala” (upptagna) världen, så nu njuter jag av lite lugn och ro;)”

Johanna Davidsson

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.