Uppdatering från Lina Hallebratt längs med vandringsleden PCT

Efter över 1000 vandringskilometer genom ett torrt ökenlandskap i södra Kalifornien kändes det skönt att komma fram till bergen i Sierra Nevada som erbjöd obegränsat med iskallt vatten att dricka och svalka sig i, skugga och en frodig grönska – något vi längtat efter en längre tid.

IMG_9565 small

Nu blev det dags att plocka fram kängorna och lite varmare kläder ur bounce boxen. Från och med Kennedy Meadows, som är den plats där öknen slutar och bergen tar vid, är man skyldig att bära med sig en björnsäker box att förvara sin mat i, en sk bear canister.

Sierra Nevada är en 640 km lång bergskedja och har tre nationalparker, Yosemite, Sequoia och Kings Canyon. PCT går genom alla tre nationalparkerna. Där högsta toppen är Mount Whitney, 4421 möh som också är den högsta toppen i ”the lower 48”, alltså USAs högsta topp söder om Alaska.

Lina Hallebratt

För att gå upp på Mt Whitney krävs ett speciellt tillstånd, något som ingår i PCTs long distance hiking permit. På vår 49:nde vandringsdag klev vi upp kl 01.30 på natten för att möta soluppgången på Mt Whitney. Leden upp till Mt Whitneys topp är relativt lättgådd utan branta partier, många känner däremot av den höga höjden. Vi nådde toppen strax efter kl 7 på morgonen. Det var en speciell känsla att vara på det sammanhängande USAs högsta punkt för en kort stund.

Lina Hallebratt

Dagarna som följde fick vi uppleva den mäktiga naturen i High Sierras. Vi passerade flera pass bl.a. Forester Pass, som är PCTs högsta punkt, 4009 möh och vandrade genom den vackra Kings Canyon National Park innan vi nådde björnrika Yosemite National Park. En kväll när vi hade satt upp tältet och satt och åt middag ser vi plötsligt en björn komma i full fart jagandes en hjort ca 100 meter ifrån oss. En mäktig naturupplevelse som vi tyvärr ej hann fota.

Lina Hallebratt

Vi har nu passerat halvvägs till Kanada och befinner oss i norra Kalifornien. Om ca en vecka kommer vi till Oregon.

Lina Hallebratt

Lina Hallebratt

Lina Hallebratt

Lina Hallebratt

Lina Hallebratt

Ett svar till “Uppdatering från Lina Hallebratt längs med vandringsleden PCT”

 1. Ann-Sofie

  Hej lina
  Spännande att följa din resa
  Vad har du för skor när du vandrar ?
  Både skor o kängor ?
  Med vänlig hälsning, ansi

Kommentarer är avstängda.