Uppdatering från Lina Hallebratt och vandringsleden PCT

Vår Outnorth Hero Lina Hallebratt har för ett tag sedan avslutat vandringen av Pacific Crest Trail (PCT). PCT är en 4400 km lång vandringsled i västra USA, öster om Stillahavskusten, som går från mexikanska gränsen i Kalifornien, genom Oregon och Washington, ända upp till Kanada. Leden bjuder på allt från öken, djupa skogar, höga berg och vulkaniska toppar. Vi fortsätter bjuda på höjdpunkter från hennes vandring:

”Antalet vandrare längs Pacific Crest Trail har ökat dom senaste åren. Det pratas mycket om ”Wild-effekten”. Boken och senare filmen Wild av Cheryl Strayed bidrog till att sätta PCT på världskartan. Cheryl vandrade totalt 1100 Miles av 2650, först en sektion i Kalifornien och därefter hela Oregon. För att minska belastningen av leden bestämdes det av PCTA att från och med i år släppa enbart 50 long distance hiking permits per dag (vilket alltså innebär max 50 startande vandrare per dag).

IMG_4510 kopia

PCT-sträckningen genom Oregon är 733 km jämfört med 2718 km genom Kalifornien. Ju närmre Oregon-gränsen vi kom desto mer fick vi höra om hur platt och lättgått det skulle vara, så våra förväntningar på Oregon var att vi bara skulle kunna cruisa fram. Inte fullt så enkelt i verkligheten. Dels på grund av fallna träd som låg som plockepinn över leden och förvandlade stigen till en hinderbana, men också för att det inte var så platt som ryktet sa.

IMG_4499 kopia

Naturen påminde till stora delar om den i norra Kalifornien, den största skillnaden var att skogsområdena var större, så det var längre distanser mellan vyerna. Emellanåt upplevdes naturen rätt oinspirerade då vi dag efter dag färdades i ett brunt, torrt och dammigt landskap. Självklart hade även Oregon sina guldkorn.

Några av PCTs höjdpunkter i Oregon (förutom alla goda huckelberries) var enligt oss;

Crater Lake: där vandringen gick längs kanten av denna märkliga och mäktiga vulkansjö. Branta, höga sluttningar omgärdar denna djupa (590 meter på det djupaste), blåa, stora cirkulära sjö.

Lavafält: stora områden där marken var helt täckt av förstelnad lava. Inga träd eller annat som gav skugga. Skrovligt, stenigt och obekvämt att gå på.

Little Crater Lake: vi tog ett isande dopp i +1 gradigt vatten i Little Crater Lake. Kristallklaraste sjö jag någonsin sett. 13 m djup.

PCT Hallebratt

Eagle Creek: för att ta sig dit fick vi gå en alternativ väg, som dom flesta väljer att gå. Stigen går genom en djup, brant ravin, Colombian gorge, med vattenfall och fors och slingrar sig på bergsavsatser högt ovanför vattnet.

Timberline Lodge: ”the Shining”-hotellet. Dom exteriöra delarna av hotellet är med i filmen. Hotellet är vackert beläget vid foten av Mt. Hood. Fantastisk frukostbuffé!

PCT Hallebratt

Oregon avslutades med att gå över Bridge of the Gods, över en bro över Colombia River, som utgör gränsen mellan Oregon och Washington. Det var på denna bro som Cheryl Strayed avslutade sin vandring.”

PCT Hallebratt

Här hittar du utrustning du behöver för långvandringar.

PCT Hallebratt

Kommentarer är avstängda.