Uppochnervända världen

Inom träningsupplägg!

Då jag ska prestera på topp under Yak Attack som går i mars nästa år så blir det ett något förvridet träningsupplägg som kanske skulle kunna tillhöra en skidåkare mer än en barmarkscyklist/multisportare. Fördelen är ju tydlig då jag hemkommen i mitten av mars bör vara lika stark som en yak och då ligger hela säsongen framför mig som ett dukat buffébord.

De tidiga tävlingarna kommer att gå av bara farten. Enda problemet är att man vill hålla formen i givakt under en betydligt längre tid. Det kan skapa en ökad skaderisk och överträning kan också vara en fara.

Nåväl, det tar vi senare.

I morgon hoppar jag därför på en ny fas i upplägget. Mer styrka. Vi har kört stenhårt på uthållighet och tröskelpass sedan i juni och jag känner att min effektivitet har förbättrats markant. Dock har nästan ingen ökad styrka visats. Konsten blir att bibehålla uthålligheten (eller tappa så lite det bara går) och samtidigt bygga mer mojo i benen och i övriga kroppen. Som om inte det vore nog har Hanneke, min coach, adderat fartpass också för att vi nu ska trycka upp syreupptagningsförmågan…

Summan av kardemumman är att träningen nu tar ett kliv ytterligare in i smärtans hallar. Vilket givetvis är kanonbra då jag saknar just toppfarten.

Idag körde jag och teammate Erik Ahlsten samt multisportlegenden Johan Andersson intervaller på Sollentunavallen. Upplägget var lika enkelt som diaboliskt, 4x90sek, 4x60sek, 4x30sek och 4x15sek. Då det är svårt att stirra på klockan i warpspeed så konverterade vi blocken till distans och uppfann 4x(600, 400, 200, 100meter). Farten avtalades till ”en bit över tröskeln” och alla nickade och satta av i nära maxfart… Fort gick det och snittfarten på alla intervaller låg runt 3:15 eller så.

data

Dock var det ett otroligt ”skönt” pass då jag varit lite trött i kroppen de senaste veckorna och saknat det där sista. Nu känner jag att det släpper mer och mer.

Näst på tur står Hässelbyloppet vilket är lite som att åka till Ica maxi utan shoppinglista när du dessutom är hungrig. Du vet aldrig vad du kommer hem med… Jag kommer att gå ut hårt och se vad det leder till. Ett bra fartpass kommer det garanterat att bli!

Den 19:e är vår sista tävling för säsongen, Multisport SM i Göteborg. Det är sprintdistans och vinnartiden beräknas till ca 3 timmar. Vår ambition är att köra stenhårt och försöka hålla koll på kartan. Det blir kul!

Nedan en bild från STAR för några veckor sedan. Vi kom (nästan) på plats 10 men i och med att vi stämplat fel så diskades vi. 20 minuter upp till femte plats eller så vilket vi kunde ha plockat hem om inte vi trasslat med diverse utrustning. Kul är att vi hängde med OK vilket är bra då nästa säsong kommer att bjuda på mycket multisport.

IMG_1686

Dregel och kasta muggar. En viktig del inom multisporten!

Vi ses i Hässelby och i Göteborg:

 

Kommentarer är avstängda.