Utbildning med Fenix Outdoor

In i bilen, åk till dessa koordinaterna… efter ett par mil med landsväg och lite kass grusväg så börjar vi komma fram till en lägerplats och där står Fenix Outdoor med manskapet Primus Jocke, Fjällräven Christoffer, Brunton Erik och den karismatiske Hanwag Hans med sina produkter i högsta hugg (nästan).

Så nu va det dags för lite utbildning/test av deras saker, först ut Primus.

primus 1

Vi skulle vi laga risotto på deras gaskök. En rätt som är ändå ganska lätt och rolig att göra, hacka och mixa ihop lite ingredienser, låt det koka och vips så är färdigt, typ. Skönt att käka något annat än korv när man är ute i skogen. Korv kan man käka sig less på… jätte jätte less på…

Next up, Hanwag. Ja där har vi en säljare som gillar skor. Han snackade hudar, sulor och läster så man blev yr. Det är kul att höra vilket jobb som ligger bakom ett par kängor. Han var noga att betona hur viktig skovården är för att skorna ska hålla i år efter år. Men att inte glömma bort att sköta om sina fötter och ha rätt strumpor på sig för att undvika skav, skönt att slippa få den lärdomen mitt ute på kungsleden eller vart det nu kan vara.

Nu började mörkret att falla på, så vi fick skynda oss till Fjällräven Christoffer som skulle visa oss lite nya spännande tält inför nästa år.

fjäll 1

Nu började vi bli lite sega, men Brunton Erik tog vid och snackade portabla laddare från Brunton vid lägerelden, smidigt att ha ett nödbatteri när krämen tar slut i telefonen.

Sen avslutades det med ännu mera käk, och inte vilket käk som helst utan Kolbullar! Det är så jädra gott och lätt att göra. Blev vassa armbågar där på kvällen när man såg att en kolbulle höll på att bli färdig och man ville bli först till kvarn.

En kolbulle är som en tjock pannkaka med fläsk som man steker på stekhäll eller i en gjutjärnspanna. Jätte gött! Jätte jätte gött!

käk 1

Missade att ta kort på kolbullarna så det blev från första käket, mitt batteri dog… Jag vet, jag har redan beställt en brunton :-)

Tack grabbar för att ni låter oss komma ut och prova sakerna så vi får en ännu bättre känsla för grejerna.

/ Martin

 

 

 

 

Ett svar till “Utbildning med Fenix Outdoor”

  1. Nicklas

    Hej!
    Vad trevligt att vår fasta lägerplats används av några andra!

Kommentarer är avstängda.