Värmebölja i tältet på Antarktis – nytt dagboksinlägg från Johanna Davidsson

Johanna Davidsson är på god väg att bli den första svenska kvinnan som skidar till Sydpolen helt på egen hand. Här är ett dagboksinlägg om kylan (värmen?) på Antarktis från igår.

”Du kanske tror att det är väldigt kallt här i Antarktis. I tältet, om det finns sol, kan det vara 30-35 plusgrader! Men det är inte så varmt utanför. Idag var det -20 grader plus kylande vind. Och det är definitivt kallare nu när jag är på nästan 2700 meters höjd. Idag blev det 33 km och solen är tillbaka, halleluja!

Nu när det snart är jul och du kanske fortfarande har några julklappar kvar att köpa är mitt förslag att ge bort en ”Svamplåda”. Du kan odla dina egna svampar i en låda och du beställer den från min syster. Lägg en kommentar här nedan så kontaktar vi dig;-)

/Johanna”

Johanna Davidsson är sjuksyster, lillasyster och medsyster. Som kvinnlig äventyrare vill hon försöka inspirera fler tjejer och kvinnor att ge sig ut och uppleva hur fantastiskt härligt det är. Samtidigt vill hon inte att hon eller andra systrar ska särskiljas som tjejäventyrare. Hennes största styrka är lusten till utelivet och utmaningarna, vilket tar henne långt. Längre än de flesta kvinnor och män. Tillsammans med en av sina storasystrar korsade Johanna Grönland på längden för två år sedan. De blev de första svenskarna som tog den rutten vilket belönades med utmärkelsen Årets Äventyrare. Den här gången gör hon äventyret som en Solosister. Hon kommer ändå genomföra expeditionen som en medsyster, då hon hoppas göra skillnad för andra sjuksköterskor.

Följ Johannas position på http://solosister.se/folj-med-till-sydpolen/

Kommentarer är avstängda.