granite-gear-logo

Vi har den äran att få presentera Granite Gear för er i Sverige!

Vad är Granite Gear och vad står märket för?

Granite Gear grundades 1986 av Jeff Knight och Dan Cruikshank. Trots att verksamheten numera är världsomspännande, har de inte låtit sig bli uppköpta utan driver fortfarande företaget från staden Two Harbors i Minnesota.

Granite Gear gör skillnad på kreativa lösningar och innovationer. Jeff och Dan ger inte mycket för ”smarta fickor” framtagna på en marknadsavdelning för att säcken ska se kreativ ut. Marknaden är full av kreativa lösningar men innovationer är något helt annat, enligt grundarna.

En innovation är en vild idé som är testad och åter testad, enligt Jeff och Dan. På Granite Gear gillar man dessa innovationer så mycket att man har byggt hela verksamheten kring dem.

Ett typiskt Granite Gear-test är Traumatestet. Granite Gear har helt enkelt anlitat supervandraren Justin Lichter och hans hund Yoni. Förra året gick de nästan fem mil per dag – hela året(!). Lita på att prylarna blev ordenligt testade. Vill du veta mer om testet, besök www.granitegear.com

Granite Gears miljöpolicy är enkel: Om man som vildmarksföretag inte tar hand om miljön, har man snart ingenstans att använda företagets produkter. Ett företag som Granite Gear kan inte lösa alla problem, säger Jeff och Dan. Men genom att använda återvinningsmaterial i alla förpackningar och vindkraft på huvudkontoret har man i alla fall tagit ett litet steg.

Vi på Outnorth hoppas på mer och hälsar Granite Gear välkomna till vårt sortiment! Spana på alla Granite Gear-prylar