Hilleberg logo

I mer än 35 år har familjen Hilleberg designat, utvecklat och producerat högklassiga tält för användning i de mest skiftande friluftsmiljöer. Tunneltält och kupoltält, fristående och självstagande tält, från extremt lätta enmanstält till kraftiga baslägertält, tält för skogsturen över helgen och tält för vinterexpeditionen över Grönland.

Hilleberg Allak på Valö i Göteborgs södra skärgård

En del av tälten har hunnit bli riktiga klassiker, t.ex. Keron, Nammatj, Nallo, Staika och Akto, medan andra hittar sitt tält bland nyheter som Kaitum, Soulo eller Allak. Här finns ett tält för varje utmaning oavsett om du vandrar, klättrar, paddlar eller ägnar dig åt nåt annat.

Hilleberg tycker egentligen inte det är några märkvärdighter att konstruera ett tält som är pålitligt, användarvänligt, komfortabelt, mångsidigt och hållbart. Självklara egenskaper. Utmaningen och svårigheten ligger i att göra detta och samtidigt, i respektive segment, göra det till lägsta möjliga vikt.

Idag finns Hilleberg med design, konstruktion, service och försäljning för Sverige och Europa på Frösön i Jämtland, produktionen sker på den egna fabriken i Estland och försäljning på Nordamerika och ”övriga världen” sköts från Redmond i USA.

Se alla Hillebergprodukter hos Outnorth.

www.hilleberg.se