Vi sponsrar Malin Rapp i tävlingen Vake 2014!

24-åriga Malin Rapp har sysslat med Kite- och wakeboardåkning sedan 2005 både på land och i vatten. Hennes stora intresse och passion kring människan och hennes vilja att utvecklas och utmanas drev henne till att börja med dessa sporter. Som bakgrund har Maln Rapp en utbildning inom psykologi som hon arbetar med genom att hålla föreläsningar och föredrag med fokus på tjejer och deras tankeställningar kring att lyckas i sporter som har få tjejer.

Malin. foto.Marit NoreJPG

Malin har fram tills idag 3st 1a platser från stora tävlingar runt om och hon är nu på väg till ytterligare en tävling, Vake 2014. Vake även kallat Varanger Arctic Kite Enduro är en tävling som består av totalt 40 team där varje lag har 2 tävlande. Vake går ut på att dessa team ska kiteåka på skidor mellan Barlevåg och Vardö i Norge som är ca 20 mil lång med slingrande och mycket utmanande terräng. Alla team bär sin egen utrustning och måste längs vägen stämpla in på olika kontrollstationer. Utav dessa 40 lag som deltar är endast 8st tjejlag med.

DCIM101GOPRO

Tävlingen går av stapeln nu på måndag den 8e april där Malin kommer att tävla tillsammans med en kvinna som heter Ingeborg Ims Winther där de har 5 dagar på sig att gå i mål. Eftersom inget kvinnligt lag tidigare har gått i mål på Vake är detta nu deras mål. ”vi vill inspirera kvinnor till att våga utmana sig själva och att allt går med lite vilja”.

MalinochIngeborg

Vi kommer att uppdatera här på bloggen under hela nästa vecka med bilder och uppföljning av Malin och Ingeborgs resa. Stay Tuned!

Kommentarer är avstängda.