Vintertur med Skinnarmo

I slutet av januari var det dags för vinterutbildning tillsammans med Ola Skinnarmo. Redigt roligt och lärorikt! Förutom en getoutare var det dessutom lite annat löst folk på plats, bland annat från Haglöfs, Exped, Primus, Aclima, Outnet och Naturbolaget. Håll till godo med ett axplock av glimtar från denna härliga långhelg i Sälen. Bättre sent än aldrig…

Primusjocke orerar kring kök och bränsle
...och vi lyssnar och testar. I bakgrunden: Skinnarmo Lodge

Vi använde lite olika kök under turen, bland annat Omnifuel och Multifuel.  Nöjd med båda. Och det där med förvärmning, bränsleläckage och annat jox när det gäller flytbränsle är en piece of cake.  Inga konstigheter eller missöden här inte. Smidigt, värre. Se bara till att du inte spiller bränsle över alla prylarna och att du har ordentlig (tillräcklig) ventilation i tältet om du väljer att laga mat i absiden. För lunchpausen brukar ju det räcka att ha med sig vatten i en thermos och fylla på med det ner i matpåsen.  Om du är illahungrig och inte orkar vänta på att maten blir klar så bjuder Skinnarmo på ett litet tips: stoppa in den innanför jackan, vet ja!

Bild tagen från en reklamfilm men ni hajar väl grejen trots sämre bildkvalitet.

Sov gjorde vi allesammans på liggunderlag från Exped, Synmat alternativt Downmat. Riktigt gott. Och lätta är de att pumpa upp. Tar styvt sextio sekunder för en van pumpare. Inte mycket att orda om när vi pratar 7 centimeters komfort.

Ola från New Element (Exped) visar hur det ska pumpas
Lite fotonörderi fanns det också tid för.

När det var dags för tältuppslagning så behövdes snön packas och jämnas till ordentligt. Rätt smidigt när man har turskidorna på sig. Går rätt fort, liksom. Sen är det bara att vänta på att det ska frysa till…

Snöpackning på högsta nivå

…för att sedan slå upp det. Tältet alltså. Här ett frostigt Nammatj 3 GT.

Tryggt och säkert.

 

Fortsättning med lite fräsiga och lockande vinterbilder från turen följer. Men det tar vi en annan dag. Under tiden kan ni kasta ett öga på Expeditionsresor och inspireras till nya äventyr.

Kommentarer är avstängda.