Wings for Life World Run

Tack Outnorth för en fantastisk dag och tack Wings for Life för att ni arrangerar ett annorlunda och viktigt lopp.

I helgen sprang jag och några av Outnorth Heroes (Marcus Hellner och team Outnorth Adventure) loppet Wings for life. Wings for Life är en organisation som finns över hela världen och forskar på ryggmärgsskador. 100 procent av anmälningsavgiften skänks till forskningen. Att man som bonus får springa över Ölandsbron och kombinera träning med en god sak känns självklart extra bra. Som en härlig bonus inspirerades kollegor och klubbkompisar att skänka 20 kr per kilometer jag sprang- bra initiativ och grymt att fler engagerade sig!

IMG_4395

Timmarna före loppet spenderades med övriga Heroes från Outnorth och förutom lite foton och en mindre intervju så var det kul att få hänga med likasinnade personer. Det kändes ganska omgående som att vi känt varandra längre än någon timme. Jargongen är lättsam och när en av personerna ser ut att ha blivit blixtkär i en kajak som glider förbi i det stilla vattnet, ja då vet man att man umgås med riktiga nördar. Multisportnördar. Det är de där typerna som springer tre mil dagen efter en tävling för att det är kul. De är ett släkte för sig men vi har samtidigt mycket gemensamt, vi älskar att utmana och att ligga på gränsen till vad som är galenskap eller bara helt fantastiskt kul. En positiv grundinställning till det mesta och nära till skratt är något av en grundsten i deras team och något vi båda håller som en viktig grundpelare när man ställs inför krävande utmaningar. Tack Team Outnorth Adventure för en trevlig dag och för mycket skratt. Ni sprider verkligen glädje och fortsätt med det! :)

IMG_4397

Loppet i övrigt gav en riktigt mersmak och jag kommer definitivt tillbaka nästa år! Det var fantastiskt att springa med en jagande mållinje. Hade inte kunnat tro att det skulle bli så spännande på slutet när målbilen närmade sig. Ofta är man ju rätt trött när man närmar sig mål och ju snabbare man spurtar desto snabbare kommer mållinjen…. Lite ovant att spurta ifrån mållinje som det blev i det här fallet när det var ombytta roller. Hade du en bra dag så blev det loppet längre och inte tvärtom. Kul koncept, bra pepp innan och efter och tack Kalmar & Öland för grymt pepp vid sidan av banan. Nästa år kommer jag tillbaka och ska då inte planera in loppet dagen innan ett tufft träningsläger så att jag då springer lite hårdare och därmed får njuta längre av loppets härliga stämning.
För min egna tränings del så är det nu jag går in i en lite intensivare period. Det är dags att träna lite hårdare för att komma till nästa nivå inför det stundande VM i Motala. Intensivare period innebär för min del lite hårdare intervaller, några fler träningstimmar per vecka och närmaste veckan blir det en hel del höjdmeter i de Franska Alperna på cykeln.

IMG_4435

Train smart and get fit som någon smart person sagt. Vi hörs :)

Kommentarer är avstängda.