Skidhandskar Dam

(82 produkter)

Behöver du ett par nya skidhandskar inför nästa skidsemester? Hos oss på Outnorth kan du välja bland flera funktionella och snygga skidhandskar för dam från varumärken som The North Face, Hestra och Urberg. I vårt utbud hittar du bra och komfortabla skidhandskar för både längdskidåkning och alpint.

Tips på hur du väljer rätt skidhandskar

Det finns många varianter av skidhandskar i olika modeller och prisklasser. Om du inte vet vilken du ska välja så får du här några tips på vad du ska tänka på och titta efter när du letar runt bland utbudet.

Stäng ute väta med rätt material

Med ett membran som är vattentätt får du ett par handskar som ger bra skydd när du är uppe i bergen. I vårt sortiment hittar du till exempel flera modeller med Gore Tex. Då är handsken helt vattentät vilket gör att den effektivt stänger ute väta från snön, samtidigt som den andas och därmed kan transportera ut fukt så som svett. Denna egenskap minskar även risken för skavsår om du till exempel ska åka längdskidåkning.

Skidhandskar som håller värmen

Att handskarna klarar av att hålla värmen är en av de viktigaste egenskaperna. Man vill gärna inte avbryta en heldag i skidbacken eller i längdspåret på grund av att frusna fingrar. Se därmed till att dina skidhandskar är bra fodrade så att de effektivt kan stå emot kyla. Om temperaturen skiftar kan en skalhandske med en innerhandske vara ett bra alternativ. Då kan du vara mer flexibel och reglera värmen utefter behov.

Tumvante eller fingervante

Det finns olika modeller av damskidhandskar så som tumvantar och fingervantar. Tumvantar hjälper dig att hålla värmen ytterligare vilket kan vara ett bra alternativ om det är det främsta skälet till ditt inköp av nya skidhandskar. Med fingrarna samlade hjälper de till att värma varandra. Däremot så ger fingervantarna dig mer rörlighet och flexibilitet. Här får du helt enkelt fundera över de behov du har och vilken typ av handske som kommer att möta dem bäst.

Material som ger bra grepp

För att få ett bra och ordentligt grepp runt staven så är det bra om skidhandskens handflata är förstärkt. Med exempelvis skinn så skapas friktion mot staven som främjar ett bra grepp.

Vårt utbud av skidhandskar för dam

I vårt sortiment hittar du olika modeller av snygga och funktionella skidhandskar och i olika prisklasser. Väl bland tumvantar eller fingervantar, mellan Gore Tex eller impregnerat skinn och mellan dragsko eller inte dragsko. Alla kan hitta en handske som uppfyller just deras behov.

Komplettera med innerhandskar för extra värme

Vill du säkra upp med extra värme när kylan biter tag så är ett bra komplement till dina skidhandskar ett par sköna innerhandskar. Dem gör dig mer flexibel där du lättare kan anpassa värmen utefter temperatur.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!