Regnbyxor Dam

(23 produkter)

Regnbyxor till dam – praktiskt och modernt

Ifall du letar efter ett par smarta regnbyxor till din cykeltur till och från jobbet eller en praktisk och vindtät lösning till din vandring i föränderliga väder, så kan du vara säker på att du hittar just de regnbyxor du letar efter i vårt stora urval av regnbyxor till dam. Vi har regnbyxor till kvinnor från alla de populäraste varumärken på marknaden, som till exempel Haglöfs, Marmot och Didriksons.

Här gör regnbyxor en skillnad

Du kommer helt säkert uppskatta ett par damregnbyxor om du:
  • Ska ut och vandra i områden med föränderliga väder
  • Tar cykeln eller går till och från jobbet, affären eller dylikt
  • Behöver ett par vatten- och vindtäta byxor som tål alla väder
  • Önskar hög komfort, torra byxor och en smart outfit – även i våtare väder

Var noggrann med ditt val av regnbyxor

Även om det kanske kan värka paradoxalt, så är det stor skillnad på hur vattentäta regnbyxor är. Därför är det viktigt att du väljer ett par damregnbyxor med en kvalitet och vattenavstötande förmågor som passar just dina behov.

Så innen du köper de första och bästa regnbyxorna du hittar på marknaden, borde du därför fråga dig själv om hur ofta och i vilka sammanhang du tänker använda dina nya regnbyxor. Vet du till exempel redan att du ska ha på dig dina regnbyxor i fjällen, så är det en fördel att välja ett par regnbyxor som har en höst andningsförmåga och därmed inte hindrar dig i att hålla uppe tempot. Har du däremot behov av ett par regnbyxor till cykelturen eller när du ska ut med hunden, kan du i regel nöja dig med en billigare modell, där kvalitén kanske inte är det viktigaste. Det viktigaste är egentligen bara att du släpper byta byxor när du kommer hem igen.

Vattenpelare och andningsförmåga – två viktiga parametrar!

När du jämför våra regnbyxor, kan du gärna kolla in regnbyxornas vattenpelare och andningsförmåga. Vattenpelaren beskriver hur mycket vatten i millimeter dina regnbyxor kan stå ut med per timme innan vattendropparna penetrerar dem. Ju högre siffra, dess mer vatten kan dina damregnbyxor klara av utan att du blir blöt! Ett par regnbyxor med en vattenpelare på 4000 mm är lämpliga till kortare turar med lättare regn, medan ett par regnbyxor med en vattenpelare på 8000 – 12 000 mm kan hålla dig torr i kraftigt regn under ett par timmar.

Regnbyxornas andningsförmåga mätas genom g/m2/dygn. Är du på utkik efter ett par regnbyxor du kan vara aktiv i, så rekommenderas det ofta att du kompromissar lite med vattenpelaren och väljer ett par regnbyxor med en andningsförmåga på 10 000 g/m2/dygn.

Vilken modell och storlek ska jag välja?

Det är stor skillnad på hur regnbyxor känns på och hur de ser ut. Letar du efter ett par regnbyxor med fickor som är lätta att dra på sig, utan att du behöver ta av dig dina stövlar eller kängor, så kan du vara säker på att du hittar dem här hos oss på Outnorth. Är du i tvivel om din storlek är du välkommen till att kolla in våra storleksguider till våra produkter, som visar vilken storlek som passar bäst till din längd och from på ett mycket enkelt sätt.

Hitta dina regnbyxor i vårt stora urval av regnkläder och beställ en matchande regnjacka till, så att du är beredd på alla väder.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!