Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Regnjackor Dam

(147 produkter)
Blank

Rekommenderad

Urberg
Tarfala Jacket Women Matte Black
 

Hos oss på Outnorth hittar du brett utbud av kvalitativa regnjackor för dam. Vi har allt från basic regnjackor av gummi eller galon till funktionella regnjackor med membran som andas bra. Du hittar både regnjackor och regnkappor från märken som Didriksons, The North Face, Haglöfs och Urberg med flera.

Välj rätt regnjacka för dam

Längd och passform

Passform förbises ofta när man överväger vilken regnjacka man ska köpa. Istället pratar man om vattenpelare, andningsförmåga och packbarhet. Men passformen kommer avgöra om du är bekväm i din regnjacka och till vilka aktiviteter den passar att använda. En kortare modell är naturligtvis bekväm att röra sig i, exempelvis om man vandrar i berg med stark lutning och måste lyfta på benen mycket. Dessutom kan de anses trendiga. Nackdelen med dem jämfört mot en regnkappa är uppenbar. Dina ben kommer bli mycket blötare, hur bra vattenpelare regnjackan än har. Regnkappan hänger ner längre över låren vilket innebär att vattnet droppar eller rinner ner mot dina fötter och underben. Vid en vanlig promenad kanske det rent av bara droppar på dina fötter eller ner i marken. Då kan ett par bra damstövlar vara allt du behöver för att hålla dig torr i ruskiga väder. Om du däremot satsar på en kortare modell kan du behöva ett par regnbyxor för dam eller damskalbyxor för att hålla benen torra.

Fodrad regnjacka eller tunt skal?

En viktig faktor att förhålla sig till är om du vill ha en fodrad regnjacka eller bara ett yttre skal. Båda har sina för- och nackdelar. En fodrad regnjacka är naturligtvis bättre på att hålla dig varm, och i vårt nordiska klimat är det inte helt dumt med ett varmt foder när snöblandat regn faller från skyn eller vindarna isar. Du kan dessutom ha ett tunnare plagg under, perfekt om du vill ha en fin blus eller liknande när du kommit fram dit du ska. Å andra sidan blir en fodrad regnjacka inte så användbar på sommaren eller i varmare klimat. Då kan en tunn skaljacka med membran som andas bra vara ett bättre val, och du kan skala upp jackan genom att ha fler varma lager under.

Välj regnjacka efter aktivitet

Ska du ta dig till jobbet när det regnar och vill ha händerna fria samtidigt som kavajen är torr när du kommer fram? Detta ställer andra krav på din regnjacka än om du ska bestiga ett berg i fjällen när himlen öppnat sig. Vissa av våra mer funktionella regnjackor har membran i exempelvis Gore-Tex eller andra material som andas, och dessutom kan de ha ventilationsöppningar som ytterligare underlättar för värme och fukt att ta sig ut. Detta blir väldigt viktigt vid hög aktivitet då du rör på dig mycket och får upp värmen så att du svettas. Det är ju ingen idé att skydda sig från fukt utifrån om du blir blöt på insidan från ditt eget svett. Så fundera på vad du kommer att göra när du har på dig din regnjacka, hur du kommer att använda den, och vad den får kosta så jämför du det mot produktbeskrivningarna av regnjackorna för att göra ett välgrundat beslut.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!