Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Fodrade Kängor Dam

(92 produkter)

När hösten och vintern drar över Sverige med slask, snö och regn, är det läge att stoppa undan sneakers och lättare skor och införskaffa ett par fodrade kängor.

Hos oss på Outnorth finner du ett stort utbud av fodrade damkängor för en mängd olika ändamål. Vi har varma kängor, kängor som tål väta, stilrena kängor som ändå håller värmen, och mycket mer från kända varumärken som Birkenstock, The North Face och Timberland.
Läs mer om våra fodrade kängor här nedanför, eller ta en titt på andra typer av kängor i vårt sortiment:

Tips när du köper fodrade kängor

Olika kängor fyller olika behov. Vad ska du främst använda dina fodrade kängor till? Är det viktigt med bra grepp på halt underlag, eller är huvudsaken att du inte förfryser fötterna när du rör dig mellan hemmet och jobbet på sandade trottoarer? Är du ute efter hållbara, kraftiga kängor som står emot kyla och slitage när du promenerar genom djup snö? Eller vill du kunna ha på dig snygga skor för en kväll på stan, utan att behöva komma hem med genomblöta strumpor?

Oavsett vad du ska använda dina fodrade kängor till finns det en del saker man kan tänka på inför ett köp.

Kängor som stänger ute kylan

Kängorna i vårt sortiment kommer med en mängd olika typer av foder. Håll värmen trots vinterns kyla med foder av fårull, teddyfleece eller thermo-filt.

Rätt material håller fötterna torra

Bara för att det är vinter är det ingen garanti för att slippa regn och slask. Om du är ute efter ett par skor som står emot väta finns det kängor av sömtätat, vattentätt skinn, av hållbar kvalitetsmocka, slitstark nylon, eller av gummi. Membran tillverkat av till exempel Gore-Tex ser till att hålla skorna extra torra.

Kängor för stad eller skog

En promenad på stan eller en tur i skogen ställer olika krav på dina kängor. Om det är vanligare att du har sandade trottoarer och plogade uppfarter under fötterna än igensnöade stigar är det onödigt med stora, otympliga kängor. I vårt utbud finner du fodrade kängor som väger lite och är enkla att gå i, men som skyddar mot ishalka med hjälp av grovmönstrade sulor och dynamiska dubbar.

Komfort och ergonomi

Kängor bör, förutom att skydda mot tråkigt väder, även vara bekväma att gå i. Flera av våra kängor kommer med bekväma lösningar som lättviktsulor, ergonomisk konstruktion och sköna foder av fårull eller filt.

Hållbar konsumtion

För den miljömedvetna konsumenten finns det i Outnorths sortiment även möjlighet att köpa kängor gjorda av hållbara material, som miljövänlig premiummocka, fluorkarbonfritt membran och skosnören av återvunnet material.

Vi på Outnorth hoppas att våra tips kan guida dig i jakten på rätt fodrade kängor. Du finner även mer information på sidorna för varje produkt.

Ta hand om dina kängor

För att bevara livslängd och kvalité på dina kängor måste du ta väl hand om dem. Vi rekommenderar impregnerar dina skor med jämna mellanrum, står emot väta. Du bör även smörja in läderskor för att se till att de inte torkar ut och kvalitén bevaras. Du hittar flera alternativ av impregnering och skovård bland våra skotillbehör för dam.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!