Vandringsstövlar Dam

(9 produkter)

Vandringsstövlar till dam – praktisk, vattentät design

Det är en sak att få kalla fötter, men är mycket värre att bli blöt på fötterna. Men det är faktiskt möjligt att göra något åt båda saker, bare vid att ta på sig ett par vandringsstövlar med eller utan foder samt i ett material som håller vatten ute. Hos Outnorth hittar du ett stort urval vandringsstövlar för dam från populära varumärken som Tretorn, Nokian, Viking Footwear och LaCrosse. Det sägs att en äkta kvinna aldrig kan ha för många skor. Men här i Sverige, med vårt svenska, oförutsägbara väder, så gäller det även för stövlar – till exempel de användbara vandringsstövlarna. Du hittar ett stort urval stövlar här hos Outnorth i både små storlekar till små och nätta damfötter och i större storlekar för dig med stor fot och bra fotfäste.

Här gör ett par vandringsstövlar tricket

Du borde investera i ett par vandringsstövlar om du:
  • Vill hålla dina fötter torra när du vandrar i blöta områden
  • Ska ut för att fiska på lågt vatten eller vid leriga flodbanker
  • Vill skapa en unik och rustik stil som är helt din egen

Funktionella vandringsstövlar

Ett par vandringsstövlar har alltid minst två viktiga funktioner – de ska hålla dina fötter torra och de ska vara sköna att gå i – oavsett om du bara fixar och donar i trädgården, eller om du ska på en längre tur med hunderna. Vid några tillfällen måste de även hålla dina fötter varma, speciellt om du har tänkt använda dem under vintern. Utöver det, så måste de också vara bekväma att ha på sig – och det är alltid ett plus om de ser bra ut samtidigt.

Vilka vandringsstövlar ska jag välja?

Det finns många saker att tänka på när man ska välja ett par vandringsstövlar. Stövlarna ska täcka både behov och smak. Gör de inte det, kommer de bara stå oanvända i garderoben.

Vandringsstövlar med bra sula

Först och främst ska stöveln har en robust, profilerad ytre sula, men det kan vara skillnad på mönstret och hur kraftig profileringen är.

Innersulan kan ha betydning för din komfort. Går du mycket och lång – du kanske går hela dagen på jobbet – då är en innersula med bra stötdämpning det optimala valet. Flexibilitet i sulan är också viktigt. Går du t.ex. i väldigt kuperad terräng, så är hög flexibilitet det mest avkopplande för foten, medans en mindre flexibel sula passar bra till hårt och platt underlag.

Skaftets längd

Du hittar vandringsstövlar med långa skaft, korta skaft eller skaft rätt i mitten. Långa skaft är naturligtvis användbara när du färdas i vatten – t.ex. när man fiskar i grunt vatten, eller jagar och ska hämta ditt byte i sjöar och strömmar.

De långa skaften är även perfekta att använda i regnväder, eftersom de kan räcka upp till kanten på din regnjacka eller -kappa, så att dina byxor inte blir blöta. Nu kan de långa skaften även vara en del av din stil också, så om det är något för dig borde du välja ett par vandringsstövlar med långa skaft. Stövlar med korta skaft är vanligtvis lättare i vikt och de är lättare att kliva i skorna och sparka av dem igen.

Foder eller inte?

Ska du använda dina vandringsstövlar över vintern? Då ska du välja ett par som har varmt foder. Har du vinterskor, men saknar ett par bra vandringsstövlar till våren och hösten – och kanske även den svenska sommaren – välj då ett par utan foder, så att du inte får svettiga fötter.

Extra funktioner

Vissa stövlar är ”endast” stövlar, andra har lite extra funktioner. Det kan vara en dragbygel, så att stöveln blir enkel att dra på sig. Det kan också vara snören eller remmar till att reglera bredden på skaftet. Eller så kan det vara fästen till att spänna fast skidbindningar. Några stövlar kan utrustas med piggar, så att man kan använda dem till fjällklätring, färdas på is och andra aktiviteter som kräver extra bra grepp. Nu finns även vissa stövlar som är utrustade med reflexar, så att du syns bättre när du färdas i mörkret.

Vandringsstövlar för varje behov

Så oavsett om du har användning för ett par vandringsstövlar till fiske eller jakt, eller om du bara ska använda dem till att gå med hunden eller trädgårdsarbete, så är vandringsstövlar till dam en praktisk lösning.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!